Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.poradí mi někdo prosím,s výběrem vysavače,do 6 000kc?S ohebným kloubem,máme nízko postele a pak ,aby opravdu byl určen,na zvířecí chlupy,máme kočku,psa.Podlaha i koberecSamozřejmě,že hledám různá doporučení,ale stále jsem bezradná.našla jsem uvedené značky pro sílu sání.Je to aW/PA-uvádí sílu sání,podtlak a rychlost vzduchu.Air wats(aW)-měří skutečný výkon,proudění vzduchu-vyšší hodnota,vyšší sání.Pascal(Pa)-uvádí tlak ,tedy sílu,působící,na jednotku plochy.Příkon W,označuje spotřebu elektrické energie-nikoliv sací výkon.Všude výkon uvádí v jiných značkách.Jediné,co jsem vyrozumněla,že na zvířecí chlupy je od 150 aW a více.Pak také prý prodejci uvádí různé měření,někdy na konci hubice,někdy u vstupu vysavače.Tak je to jako se vším,co nezkusím,nejde věřit.Kupoval prosím někdo v poslední době tyčák s kloubem a zabýval se s tím podobně a podařil se mu kup?Ještě bych snad zmínila,že jednou jsem byla v prodejně a všimla jsem si,že některé kartáče,jsou tak tvrdé,že by blo po podlaze.Prodejci nic nevěděli,stejný,jako kdybych si tam stoupla já.Budu ráda,když se někdo podělí o zkušenost.Moc děkuji.
Na chlupy to je problém. Bez rotujícího kartáče musí být velký výkon a s rotujícími stačí výkon menší, ale chlupy se na ně namotávají. Nám funguje na chlupy od koček robotický vysavač JONR P20 Pro. U nich mají kartáče (gumové lamely) u kterých bývá vyřešeno aby se chlupy nenamotávaly. Pod nábytkem máme 10 cm a vejde se tam tak tak. Právě zvažuji pořídit ještě jeden do patra. aliexpress.com/...
Ale jako u všech dnešních spotřebičů už pro plné využití musíte nainstalovat aplikaci do mobilu (tady Xiaomi Home) a z ní vše nastavovat a kontrolovat (domácí wifi podmínkou).
Dobrý den.Jejda,to by mně některé věci,ani nenapadly,že by se zvířecí chlupy,namotávaly a ted čtu,že bez chytrého mobilu,že bych se neobešla
Ale to asi myslíte,v případě toho vysavače,samochodka
Wifi tu máme,ale chytrý mobil,má jen dcera.další věc je výška,to máte pravdu,není to jen tak,schválně změřím.No,tedy,slabých 10 cm.Když pomyslím na nerovnost podlahy v paneláku,tak by se tam třeba,nemusel dostat.Já když pod válendou uklízím ručně,řeknu vám,také to není jen tak.Hubice,klasického vysavače,no děla se to blbě a pak ještě n slepo mopem.tak ted mě napadá,kdybych se smířila s tyčovým vysavačem,jestli by se tam nějaký,také dostal,z těch typů,s ohebným kloubem?Namotávání chlupů d kartáče,holt bych musela ručně vyčistit.Myslela jsem si,že tohle vzduch vezme.Jdu se podívat,na ty typy,co jste zmínila.děkuji moc
Je dobře,že jsem se takto,vlastně dozvěděla o robotickém vysavači,protože kdysi jsem o něm snila.Zjištuji ale,že u nás by to opravdu nešlo.Měřila ještě jednou pod válendou a fakt místy,10cm není,ale méně a mám i v bytě prahy..Navíc,já a digitálně,je to pro mne problém.Představa,že by se luxovalo,jen když bude dcera doma
Ale je fajn,že jste zmínila,mám ted jasno.Musí to být tedy tyčák,aby hubice byla nižší,než 10cm a dal se tedy položit na plochu,budu ráda za rady,jaký.díky
KOukám na vysavač,jaký máte na něho názor?Rowenta RH 2078 WO-X-FORCE FLEX 9.60,3v1 ANIMAL AUTO 100 AW.Nebo pak silnější,ale dražší-ROWENTA RH 98C8WO X-FORTE FLEX 12.60 ,4v1 Aqua AUTO 150 AW-cena 6999kc.Jenomže:Najela sem na něj a tm píší,dokoupit dobíjecí stanici.Ale ono zřejmě by se muselo i u toho prvního.
Nemyslím si, že by pod postelí bylo až tolik chlupů. Vždyť se tam pes ani neprotáhne.
Mám Vorwerk, ale vyšší postele. Když chci někam do nízké skuliny, tak nasadím hadici a na ní štěrbinovou hubici a bez problémů se dá vysát prach a případné chlupy.
Ohledně namotávání na rotační kartáče, není problém. Když byly děti, tak se namotaly nitě, provázky, vlasec, dlouhé vlasy, ale chlupy celkem nee. Měli jsme dlouhosrsté jezevčíky.
Osobně dělám jednou ročně údržbu, kdy vysavač venku rozeberu, opráším štětcem a případné nitě namotané na kartáči přestřihnu. Musím ale říci, že poslední roky to je opravdu minimum, jen občas nějaká nit ze šití.
Takže se toho nebojte, pokud nemáte nějakého komondora.
Dotaz budu sledovat, také uvažuji o novém tyčovém, Vorwerk už má 40 let a přestávají se dodávat náhradní díly a asi i sáčky. .
Dívám se nové typy Vorwerku a myslím, že plně splňuje požadovanou výšku.
Je tedy dražší, ale musím říct, že mě nikdy nenechal ve štychu, možná by se daly domluvit splátky.
Jednou (asi před 6 lety) jsem objednala technika, aby přijel vyměnit uhlíky a filtrový pytel, a když vysavač rozebral, tak řekl, že ani nebylo potřeba.
Takže německá kvalita a péče o zákazníka u mě spokojenost.
Omyl, vyzkoušel jsem několik podobných vysavačů, jako Roventa, nebo AEG a žádný se s Dysonem nemůže rovnat. Má bezkonkurenčně nejvyší sací výkon a bezvadné samočistící rotační nástavce. Obzvlášťě laserové nasvícení špíny na podlaze je až neuvěřitelné.
Sice Dyson má schopnost sání aW cca 240,což je jistě perfektní a věřím,že je opravdu dobrý,ale cena pro mne,by znamenala,spořit několik let
Takže děkuji za typ,ale potřebuji vysavač nyní a to,do 7000max.
Do vašeho rozpočtu se dostane Dyson V8, má taky tu samočistící rotační hubici s laserovým osvícením na zvířecí chlupy.Opravdu nic lepšího nenajdete.
Používam toto už roky a nič lepšie na chlpy som nenašiel,a verte,že ovčiaka ide srsť ako na páse. Ktomu stačí parkside výsávač,aj ten malý alebo ten na popol. shop.electrolux.sk/...
Děkuji opravdu všem,za pomoc s výběrem vysavače.Nakonec jsem objednala Rowenta RH98C0WO X-Force plex 12.60 aqua 150 AW.Cena 6000kc.Ztratila jsem po týdnu hledání nervy,jelikož to mám takto u každého zboží a objednala
To jem zvědavá,co příjde za šmejda
Opravdu vyčerpaná,protože jsem do toho ještě vybírala válendu dceři a věřte,nebo né,našla pouze 2 možnosti,protože vínovou a nechtěla jsem Polskou,kde se tato barva,shání dobře.Objednáno vše a ještě jednou díky,mám snad na dlouho klid![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.