Dobrý večer. Máme myčku Amica, model netuším. Poslední dny na ni začla poblikávat chyba "Ed", což dle návodu znamená chybu vypuštění. Když je spuštěn program a během něj to začne blikat, po pár minutách přestane, myčka normálně myje a program dokončí. Asi dvakrát se stalo, že nešla přes blikající chybu spustit vůbec (restart odpojením od sítě). Může odcházet nějaké hladinové čidlo? Nebo co myslíte?
Samozrejme tam muze byt nejaky defekt. Napred bych ale zkontrolovala filtr a odtok vody. Nekdy staci kousek papiru ze sklenice a voda neodteka. Filtr pravidelne cistit!
kum3d
To je samozřejmost! Filtr je čistý a odtok jsem měl již rozdělaný. Ty byla první věc, která mě napadla při první této události, že je ucpaná odtoková hadice. Bohužel není.
Můžete doplnit/napsat i stáří a typ myčky(na dvířkách bývá štítek)?
kum3d
Stáří dva roky, na štítek se mrknu až přijedu domů.
olin
Zkusil bych reklamaci, pokud je ještě záruka, alespoň by mechanik/servisák mohl prozradit o jakou případnou chybu jde
kum3d
MVA 637, právě je akorát po záruce
olin
Hláška " Ed " je podle manuálu pro myčku Amica MVA 637 DCB chyba v komunikaci hlavní jednotky s displejem-buď přerušené vodiče nebo se nedostavily informace z nějakého čidla nebo i ze samotného "displeje" a řídící jednotka si s tím "neví rady". Takže kontrola jednotky displeje, řídící jednotky, konektorů a drátů(zateklá voda, špatný spoj apod.)
Teda zlatá naše stará, uložená jakožto záložní, myčka Gorenje s mechanickým programátorem, ta něco jako chybu nezná a za 45 minut parádně umyto a osušeno ...
kum3d
A jo! Koukám na to! Ale já někde fakt četl že to je problém s vodou To tedy moc děkuji za opravu. Tož toto asi sám nevyřeším
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.