Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozebrat XT90 konektor

Od: previt® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

máte prosím nějaký tip, jak se dá rozebrat XT90 konektor?

Na netu jsem četl, že stačí lehkým tahem od sebe, ale z každé strany jsou 2 zobáčky, které konektor drží pohromadě. I když jsem si na tom málem urval ruce, tak konektor pořád drží..:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tento konektor z vlastní zkušenosti neznám, ale podobnou konstrukci měly konektory MOLEX v počítačích.

Tam jsou na kovovém plášti dvě packy, které se po provléknutí otvorem v konektoru rozšíří a brání vysunutí ocelové (vnitřní) části konektoru.

Pokud máš nějaký vhodný tenký šroubováček nebo silnější jehlu, tak ty packy dokážeš ohnout ke středu otvoru. Tím už nebudou zavazet a kovová část půjde snadno vytáhnout z plastového tělesa.

hodnocení

0x

Je zbytečné si rvát ruce, stačí ty 2 zobáčky zamáčknout a podržet. Jsou tam právě proto, aby se konektor sám mírným tahem nemohl rozpojit .

hodnocení

Jenže ty zobáčky jsou z obou stran, takže bych musel z každé strany tlačit něčím tenkým na každý ze zobáčků a do toho tahat konektor od sebe. A na to mám moc málo rukou, potřeboval bych cca 4 další *smich*

hodnocení

0x

A nejsou na to speciení kleště, kde se kleštěmi ty čtyři zobáčky stlačí a druhou ruhou se konektor vytáhne.

Ale v amatérských podmínkách si musí člověk poradit sám případ od případu.

hodnocení

Nakonec jsem tam narval z každé strany jeden šroubovák a holt hrubá síla vyhrála...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]