Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
na chatě využívám venkovní anténu a vzhledem ke stáří televize i set-top box. Včera se mi stalo, že jsem rychle přepínal programy na set -top boxu a najednou televize zčernala a hlásila žádný příjem. Po chvilce programy naskočily, ale ne všechny. Chybí komplet ČT, Seznam a některé další. Zkusil jsem znovu naladit, ale výsledek žádný. Uvedené stále chybí. Řekl bych, že problém by mohl být v anténě (má napájený zesilovač), ale vzhledem k tomu, že k chybě došlo při přepínání programů, bych tipnul set-top box. Zkusím ho vyměnit, potom půjdu po koaxu a nakonec bohužel bude muset vylézt na střechu. Má někdo nějaký tip, čím by to mohlo být?
Díky
Honza
2x
doplněno 19.10.25 07:28: Internet zná i případy, kdy na příjem TV signálu měl vliv velký listnatý strom v jeho dráze - příjem se horšil nebo zlepšoval podle toho, jestli byl strom olistěn nebo listí opadalo.
0x
Bez měření to nezjistíte. A je třeba měřit nejen zdroj ale také až u antény. A není v cestě ještě nějaký rozbočovač?
0x
Anténář mě to před časem vysvětloval jak to přesně funguje, ale je to na mě vyšší dívčí.
Jednofrekvenční sítě se řeší tak, že různé vysílače mají rúznou polaritu, takže je třeba zjistit polaritu vašeho vysílače a podle toho nastavit anténu buď svisle nebo vodorovně. Horší situace nastane, pokud z jednoho vysílače chytáte několik signálů, např. nějaké odrazy. Pak je potřeba mít směrovou anténu.
0x
Ale když to zdechlo a před tím to bylo ok tak asi nebudeme řešit vysílače a jejich polarizaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.