Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
na chatě využívám venkovní anténu a vzhledem ke stáří televize i set-top box. Včera se mi stalo, že jsem rychle přepínal programy na set -top boxu a najednou televize zčernala a hlásila žádný příjem. Po chvilce programy naskočily, ale ne všechny. Chybí komplet ČT, Seznam a některé další. Zkusil jsem znovu naladit, ale výsledek žádný. Uvedené stále chybí. Řekl bych, že problém by mohl být v anténě (má napájený zesilovač), ale vzhledem k tomu, že k chybě došlo při přepínání programů, bych tipnul set-top box. Zkusím ho vyměnit, potom půjdu po koaxu a nakonec bohužel bude muset vylézt na střechu. Má někdo nějaký tip, čím by to mohlo být?
Díky
Honza
Bez měření to nezjistíte. A je třeba měřit nejen zdroj ale také až u antény. A není v cestě ještě nějaký rozbočovač?
Jednofrekvenční sítě se řeší tak, že různé vysílače mají rúznou polaritu, takže je třeba zjistit polaritu vašeho vysílače a podle toho nastavit anténu buď svisle nebo vodorovně. Horší situace nastane, pokud z jednoho vysílače chytáte několik signálů, např. nějaké odrazy. Pak je potřeba mít směrovou anténu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.