Televize JVC po zapnutí ovladačem spustí logo a hned se vypne a opět se zapne - zobrazí se logo a opět se vypne, zapne a pořád dokola... vypnout lze pouze tak, že vytáhnu ze zásuvky. Na nic nereaguje. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? DVD odpojeno, baterky v ovladači vyměněny, zapnuta do jiné zásuvky...
Taky jsem si to před časem myslel u jedné vyhozené... Na 99% šlo o JVC, pokud si pamatuju, 3 roky stará smart telka. Kondiky v pořádku po stránce kapacity i vnitřního odporu, zdroj plně funkční, ovšem co jsem zjistil a vedlo k tomu, že jsem ji potupně a odvezl do sběrného dvora - podle zjištění porůznu na webu s největší pravděpodobností byla příčinou nezdařená automatická aktualizace firmwaru, stává se ...
tm
Přesně 5 let. Podle objednávky se jedná o: Televize JVC LT-43VU3005
bear
Základem je tu tv rozebrat a omrknout.
olin
Jak píše bery, může to být i špatně nahraná aktualizace softwaru, při spuštění telky to nemusí načíst "spouštěcí program", takže se telka pokouší dokola o načtení. Televize JVC mají prý standartně zapnuté aktualizace firmare i ve Standby módu. Uvedený typ JVC televize má 7 "podtypů", samotná napájecí deska stojí cca 1350,-Kč. Vyzkoušel bych i restart pomocí vypínacího tlačítka a vytažení a zapojení šňůry ze zásuvky 230V(v návodu televize).
tm
Tak třeba vypinaci tlačítko jsem zatím nikde nenašel...
olin
Návod ke zmiňované tv jsem nečetl, ale vypínací tlačítko je i na dálkovém ovladači tv. Zkusím to s tím vypínačem dohledat později. Odpojení televize od zásuvky 230Volt na pět minut něco změní, zkoušel jste? Je také možné, že odešla část LEDpodsvitu a přístroj se proto dál nespustí. Nevím jak je to přesně ošetřeno u této telky, zatím jsem to nestudoval, ale hodně výrobců používá např. v případě poruchy podsvitu počet bliknutí ledkontrolky sloužící při běžném používání ke kontrole stavu vypnutí nebo Stand-by módu. Snad jsem to napsal srozumitelně. Pokud tomu dostatečně nerozumíte na opravu, tak jedině servis. Znám televize, co vydržely i 12let, potom už jsou ale technologicky "staré"
tm
Ovladačem nic nereaguje. Vypnout lze pouze tak, ze se vytáhne ze zásuvky. Na TV žádný vypinac nevidím
olin
Podle rychlého návodu (str. 33 čeština) Návod na JVC LT-4/... by na telce vypínací tlačítko mělo být. Není tam ale zmínka o restartu
To nebude zdrojem, ale procesorkou, resp. NAND pamětí. Výrobcem tohoto modelu je turecký Vestel, to je taková skládačka použitá v GOGENech, HYUNDAIích, TOSHIBAch, HITACHI, TELEFUNKENech. Pokud nemá již modrofialový obraz (další typická závada TV této doby), stačí tam dát jinou procesorku - u AME stojí něco přes tisícovku, ale secondhand lze pořidit i levněji.
Stejný problém a byl to procesor, oprava za 500kč, drželo to cca 2 roky, pak to začalo delat znova , jelikož TV byla stará cca 10 let rozhodli jsme se koupit novou TV za vetší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.