Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vidlice

Od: bear odpovědí: 19 změna:

Ahoj rádci, věděl by někdo z pamětníků, jak byl uvnitř zapojen tento typ vidlice? Kde byla fáze? Jaký byl pinout?

Dík

milevo.cz/...

Zapojení vidlice

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

7x

To není vidlice ale zásuvka. A při pohledu zepředu a ochraně nahoře bude fáze vlevo.

... a nebo vpravo, podle toho, kde bude v zásuvce.

Je to sice zásuvka, ale pohyblivá. Označení by mělo být uvnitř (u ochranného vodiče tam určitě je).

Jinak se zařiďte podle připojovaného přístroje.

bear
hodnocení

Vibe2... ten právě žádný doma nemám. A kamarád má Uvir a tam se to nevím, zda dá poznat?... Leda, že by fáze šla na vypínače, ale má uvir pojistku, podle které by to šlo navést, že je to fáze...

Nicméně pod odpovědí clase jsem dal foto, které jsem našel na webu od generátoru signálu tesla a je tam vidět, jak jde nulák na izostat a pak na primár trafa, takže logicky to druhé jde na isostat a pak na tu přístrojovou pojistku.

hodnocení

5x
Schema jsme nikdy nemeli nebo si uz nepamatuju, ale kabel i zasuvku v pristroji jsme zapojovali fazi doleva. Tak jako klasickou vidlici a zasuvku na 220V.
bear
hodnocení

napadlo mě kouknout na fotku rozebraného generátoru signálu z webu a vypadá to tak, že Fáze bude vlevo při čumění z venku, jak píšeš.

Díky, tak to zapojím

Zapojení vidlice #2

hodnocení

2x

Pokud vím, tak žádné pravidlo nebylo.

bear
hodnocení

A nějaká zvyklost nebo servisní návody k Tesla přístrojům?

Předpokládám, abych přivedl fázi do přístroje na pojistku.

Přístroj doma ovšem žádný takový nemám a kamarád mě poprosil o propojovací kabel, tak aby to měl co nejlépe propojené.

Pro zajímavost jsem se díval do servisního návodu k NC 410. O zapojení zásuvky se tam nic nepíše. Mám tady několik originálních šňůr a jsou zapojené různě.

bear
hodnocení

hlada, dík

kmet
hodnocení

2x

Na ten vnější kontakt, ten přístupný, přijde ochranný vodič, žlutozelený.

bear
hodnocení

Tak takovej trouba nejsem *smich*.

Řeším jen kam dát fázi.;)

§ 6 jako elektrikář mám, ale nedělám pravěk.

asd1
Nedavno tu byl jeden co odpálil indukci když do plotny pustil 400V ;)
Dal bych to klasicky kolík nahoře fáze vlevo.

hodnocení

2x

Zbytocne to riesite. Fazu otoci kazda stara rozdvojka, pristroj s tym musi pocitat.

halamus

Potvrzuji, třebas Němcům je to jedno, tam dáte do Schuko zásuvky vidlici tak, jak jim přijde pod ruku a žádná Sodoma Gomora se nekoná.

bear
hodnocení

Jsem puntičkář :)

bear
hodnocení

Nemá někdo servisní dokumentaci k nějakému zesilovači, laboratornímu zdroji nbeo generátoru, kde by to bylo nakresleno? Co vím, tak v těch schématech Tesly byly vyobrazeny v legendě i konektory a jejich zapojení.

Já taky hledám, ale nenacházím. Nebo mě na´tukněte, kde krom Uvir, BK127,... je toto ještě použito.

Dík

... případně nějaká meopta promítačka?

mm

Promítačky Meopta měly klasický konektor C13, tohle je typ 5813, který se používal například na horské slunce.

bear
hodnocení

Díky všem a pěkný zbytek dne ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]