Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meteostanice (Auriol) chytá sousedy

Od: ololo odpovědí: 5 změna:

Mám meteostanici Auriol se třemi bezdrátovými čidly 433 MHz a vždy se mi po čase stanice chytne na jiná čidla, zřejmě souseda. Mám ještě jednu jinou s jedním ext. čidlem, ta se taky chytne občas jinam. Je to dost na houby, člověk si nemůže být jistý, co vlastně měří. Předpokládám, že zakoupením jiné stanice na stejné frekvenci se to může opakovat a je to tedy vyhození peněz... Chápu, že 433 MHz používá kde kdo, ale měl jsem za to, že spárováním zafixuji vybrané čidlo a stanice se pak (i při slabším signálu) nespojí s něčím jiným. Přitom je to jedna zeď + vzdálenost do 8 metrů k čidlu. Jak to vyřešit? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To máte ještě dobrý, nám občas sám zvonívá bezdrátový zvonek, zřejmě "chytáme" nějakého souseda. Typicky zvoní v sobotu před polednem, to už ani nechodíme otevřít, protože tou dobou k nám nikdo nechodí. :)

ololo
hodnocení

Taky dobrý...

hodnocení

0x
Taky mi to Auriol (tříkanálový - tři externí čidla) na jednom kanálu dělá. Přitom je to zrovna čidlo, které je hned přes zeď a druhé nejbližší, na které se někdy chytne, musí být nejméně 15 metrů přes několik zdí.
Bohužel mi přijde, že nedochází k žádnému párování čidla a stanice, ta prostě přijme cokoliv, co na tom kanálu ve správnou dobu přijde.
Nejhorší je na tom, že je to nějaký jiný typ čidla a ukazuje to teplotu i vlhkost úplně mimo realitu.

2024
hodnocení

0x

To pravděpodobně nevyřešíte. Třeba u sportovních zařízeních (snímače tepové frekvence, wattmetry atd) to dříve býval problém, pokud jelo "více" cyklistů než jeden. No a teď (už dlouhou dobu) jsou ty přenosy čidel do cyklo počítače kódované.

U meteostanic čidla kódovaná nejsou (třeba u nějaké ano, ale u většiny ne).

petrm
hodnocení

0x

Taky jsem si kdysi koupil Auriol z Lidlu. Hroznej krám, chytá čidla jak se mu zlíbí, přitom moje čidlo je necelé 3 metry od stanice a párování je asi pro srandu. Nastavování je taky na hlavu, baterie odchází po 3.měsících, ovládání dotykové a občas nefunkční, návod nepoužitelný. Měl jsem předtím Hyundai, to byla pohoda, čidlo mělo za oknem jen kus drátu, krabička s vysílačem byla v místnosti, ovládání tlačítky, baterie vydržela 2 roky. Pokrok nezastavíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]