Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafický tablet - začátečník

Od: maki odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chci se prosím zeptat. Menší době se věnuji kresbě a rád bych to zkusil i skrze PC. Hledal jsem nějaké grafické tablety, ale absolutně sám netuším, který bude ze začátku pro mě vhodný. Četl jsem recenze a doporučení, že koupit tamten s displejem, někdo zase říká tamten menší, já sám nevím co bude pro mě dostačující pro začátek. Budu rád za návrhy a tipy, netuším jestli mě to třeba chytne, proto rád bych zkusil něco. Díky moc všem!

doplněno 10.09.25 15:40:

Chtěl jsem ještě dodat, nebo třeba kupit nějaký dotykový tablet? Nebude to lepší?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já už asi milión let používám relativně levný a jednoduchý Wacom a mým potřebám a schopnostem to plně stačí.

Ale tady (a v okolí) se dá dočíst o řadě dalších tabletů od někoho, kdo s nima opravdu umí

davidrevoy.com/...

A má tam i návody jak kreslit a spoustu dalších zajímavých věcí.

Pro ty, kdo neví, je to autor webcomixu Pepper & Carrot

peppercarrot.com/...

hodnocení

1x
Nějaký wacom bude klasika, která funguje. Ujasni si, jaké funkce potřebuješ (přítlak apod). Podle mne by bylo nejlepší si to u někoho osahat. Jinak dá se eshop a případně vrátit, ikdyž toho nejsem zastánce.

hodnocení

1x

Já osobně používám tablet bez obrazovky. Ono se to ze začátku nezdá ale člověk si na to že ty věci nevidí pod rukama zvykne celkem rychle.

Jestli ale něco hodně doporučuju tak si vzít nějaký co má tlačítka (aspoň 3+). Je VELICE otravné mít tablet bez tlačítek, buď musíš pořád ujíždět rukou tam a zpátky pro krok zpět/vpřed nebo musíš mít druhou ruku nataženou na klávesnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]