Dobrý den, koupil jsem si USB nabíječku kde jsou dva výstupy. Liší se to napětím na výstupu. Ten rychlý i ten pomalý je možné používat na všechny zařízení? Nemůže se poškodit když je to na tom rychlejším výstupu vyšší napětí? datart.cz/... Děkuji za vysvětlení
Výstup 1. to má "hloupý" s 5 V a velkým proudem. Výstup 2. to má "chytrý" s rychlonabíjením a přepínáním napětí. Nic nehrozí (krom závady), "hloupé" zařízení dostane vždy jen 5 V.
Rychlý a pomalý není určeno napětím. Dá se nabíjet rychle i 5Vx5A a naopak telefon se mi nabíjí pomalu 9vx0.9A, ... Ale radim schovat si účtenku, protože mě se za poslední 3 roky poškodilo 4/8 nabjíček, buď kompletně mrtvé,nebo fungují jen když se zaviklá koncem kabelu a nebo přestane jít PD nadstavba pak je z toho jen 5V omezený invalida.
Co hy se stalo při použití usb rozdvojky v rychlém portu a zapojení jak spotřebiče, co si vyžádá vyšší napětí, tak i obyčejného 5voltoveho? Pustila by do něj nabíječka taky třeba 20V?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.