Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci,
dotaz asi pro pamětníky. Neví někdo, k čemu se v minulosti používala taková to zásuvečka a zástrčka? Pár mi jich zbylo po dědovi.
Díky
Tahle zásuvka a vidlice nemusí být jen pro rozhlas po drátě (RPD). Jako kluk jsem s těmito zásuvkami a vidlicemi postavil řadu přístrojů a měl jsem celou rozvodnou desku s těmihle zásuvkami pro různá malá stejnosměrná i střídavá napětí a odpovídající vidlice pro různé sondy a udělátka.
Ještě poměrně donedávna se běžně prodávala. Někde asi maji ještě zbytky jako třeba v tom elektroodbytu.
Původně byla na rozhlas po drátě, ale na ten v době, kdy tyhle zásuvky pamatuju prodát, používal zásuvky s plochými kolíky.
Tyhle zásuvky se ale hodily na všechno možné. Možná že je ještě někde mám použité (naposledy jsem je používal na 24V střídavých tam kde příslušné zásuvky (tento typ kvelektro.cz/... ) byly zbytečně moc robustní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.