Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřící přístroj DU10

Od: pepca® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji rozebrat měřící přístroj DU10 a nerad bych jej poškodil. Má s tím někdo zkušenost? Na přiloženém foto je zobrazeno.

Měřící přístroj DU10
Měřící přístroj DU10 #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud si pamatuji, mezi bakelitovými díly bylo gumové těsnění (kruhového průřezu? ...už nevím) a tím to může být "slepené", chce to mírnou sílu, s rozumem zkusit oddělit obě části od sebe...pár informací a univerzální návod ... skoro zadarmo. Jen na okraj, důvod rozebírání přístroje?

A kdyby někdo hledal DU20, pak tady; na stejných stránkách je i DU10, ale jen zapojení

To mohu potvrdit. Také jsem si ho kdysi spálil. Když to nejde silou, musí to jít větší silou. Ta guma je měkká, trochu mazlavá. Jestli je v pořádku systém, tak bočníky jdou snadno opravit. Jsou to jednotlivé cívky odporového drátu.

Metra DU 10.pdf146.21 kB

hodnocení

0x

Zkusil bych zavolat / napsat do Metry Blansko, že chcete servisní návod pro Avomet II (nebo poradit s rozborkou).

hodnocení

Děkuji za odpověď. Důvodem rozebrání je závada na měření mA. Přístroj od rozsahu 60mA až do 1200mA nepracuje, a to jak pro střídavý, tak stejnosměrný proud.

yarda1

Připomnělo mi to, že jsem jednou měřil avometem v zásuvce proud místo napětí. Byl spálený jeden odpůrek. Už nevím, jak jsem to rozdělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]