Dobry den,mam doma akuvrtacku se dvemi bateriemi.Jedna po nabiti jeste chvili funguje ale s druhou po nabiti uz moc nevyvrtam.Rad bych baterie repasoval,ale jsou v nich clanky 18650 NiCD a ty jako nove uz nemuzu nikde najit.Lze je nahradit jinymi napr. Lionky nebo NiMH? Vrtacce to bude asi jedno ale nevim co na to elektronika v bateriich a uz vubec co tomu rekne nabijecka.Poradite? Diky moc
Nimh jsou podobné, ale původní nabiječka nepozná u nimh konec nabíjení a brzy odejdou. U lion jsou odlišné nabijecí parametry, musí tam být BSM s balancerem a jiní napájecí zdroj. To co máte má hodnotu elektrošrotu a pro vás bude nejlevnější koupit novou akuvrtačku.
To je nějaké divné, 18650 nicd? Možná jsem neviděl vše, ale takovyhle formát bych skoro s jistotou vyloučil. Kolik článků v té baterce je? A jak vypadá ta vnitřní elektronika? Nicd tam mají jen termistor a max tepelnou pojistku.
o pěti kusech nikde žádnou zmínku nevidím, za to naprosto jasně vidím na baterii označení Ni-Cd. A podle čísla produktu jednoduše dohledatelné, že se jedná opravdu o Ni-Cd články. baterie-k-aku-naradi.heur/...
filuta
Mate pravdu, to jsem prehledl, tak to bude 15ks nicd clanku.
Já jako kutil domácí (s 3D tískárnou) bych k tomu zkusil nabastlit akumulátory X20 z lidlu + dokoupit nabíječku. Pokud už doma máte nějaké aku nářadí ze série X20, můžete směle zkoušet, mělo by to jet. Je škoda vyhazovat něco, co stále může sloužit. Já takto zachránil aku vrtačku Makita, kde byly 12V NiCd akumulátory. Koupil jsem z bazaru lehce jeté 12V Lidl akumulátory s nabíječkou a články i s pajšlem nabastlil do původních pouzder (a vyměnil vnitřnosti v nabíječce) a voalá, jede se dál.
To he pravda, jen je divné, že tazatel uvádí rozměr 18650. Podle mě tam ale má obvyklé malé buřtiky jako ve všem nářadí z dob před lionkama. Takže průměr asi jako 18650, ale délka cca poloviční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.