Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake baterie nahradi ty puvodni?

Od: luko89 odpovědí: 12 změna:
Dobry den,mam doma akuvrtacku se dvemi bateriemi.Jedna po nabiti jeste chvili funguje ale s druhou po nabiti uz moc nevyvrtam.Rad bych baterie repasoval,ale jsou v nich clanky 18650 NiCD a ty jako nove uz nemuzu nikde najit.Lze je nahradit jinymi napr. Lionky nebo NiMH? Vrtacce to bude asi jedno ale nevim co na to elektronika v bateriich a uz vubec co tomu rekne nabijecka.Poradite? Diky moc ;)
Jake baterie nahradi ty puvodni?
Jake baterie nahradi ty puvodni? #2
Jake baterie nahradi ty puvodni? #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nicd a Nimh jsou zaměnitelné, lithiovky mají jiné, vyšší, napětí, nejsou zaměnitelné.

hodnocení

1x
Nimh jsou podobné, ale původní nabiječka nepozná u nimh konec nabíjení a brzy odejdou.
U lion jsou odlišné nabijecí parametry, musí tam být BSM s balancerem a jiní napájecí zdroj.
To co máte má hodnotu elektrošrotu a pro vás bude nejlevnější koupit novou akuvrtačku.
Pokud by měl k dispozici z něčeho 5 nějakých proudových liion/lipo článků, stačí bmska za pade z Alíku a ta to ochrání i před původní nabíječkou:)

ddd
hodnocení

0x

Hoďte to do šrotu a ještě ušetříte. Mám jich několik doma a jdou tam taky.

hodnocení

0x
To je nějaké divné, 18650 nicd? Možná jsem neviděl vše, ale takovyhle formát bych skoro s jistotou vyloučil. Kolik článků v té baterce je? A jak vypadá ta vnitřní elektronika? Nicd tam mají jen termistor a max tepelnou pojistku.
luko89
hodnocení

Mate pravdu,je tam toto
Jake baterie nahradi ty puvodni? #4
Jake baterie nahradi ty puvodni? #5

filuta
hodnocení

0x
18V jsou 5ks li-ion clanku, nikoliv nimh. Nejspis se jedna skutecne o typ 18650. Musite to rozebrat a zjistit co a jak

o pěti kusech nikde žádnou zmínku nevidím, za to naprosto jasně vidím na baterii označení Ni-Cd. A podle čísla produktu jednoduše dohledatelné, že se jedná opravdu o Ni-Cd články.
baterie-k-aku-naradi.heur/...

filuta
Mate pravdu, to jsem prehledl, tak to bude 15ks nicd clanku.

jawacek350
hodnocení

0x

Já jako kutil domácí (s 3D tískárnou) bych k tomu zkusil nabastlit akumulátory X20 z lidlu + dokoupit nabíječku. Pokud už doma máte nějaké aku nářadí ze série X20, můžete směle zkoušet, mělo by to jet. :) Je škoda vyhazovat něco, co stále může sloužit. Já takto zachránil aku vrtačku Makita, kde byly 12V NiCd akumulátory. Koupil jsem z bazaru lehce jeté 12V Lidl akumulátory s nabíječkou a články i s pajšlem nabastlil do původních pouzder (a vyměnil vnitřnosti v nabíječce) a voalá, jede se dál. :)

hodnocení

0x

Zdravím, baterie NiMh formátu SC se dají stále normálně sehnat např. na TIPA.EU (a navíc s téměř dvojnásobnou kapacitou 2500 mAh)

Potom bude nabíječka i vrtačka fungovat normálně. Jen se tedy musí šikovně připájet a pospojovat.

To he pravda, jen je divné, že tazatel uvádí rozměr 18650. Podle mě tam ale má obvyklé malé buřtiky jako ve všem nářadí z dob před lionkama. Takže průměr asi jako 18650, ale délka cca poloviční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]