Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytrá zásuvka - náhrada za Sonoff

Od: previt® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

můžete mi prosím ze zkušenosti doporučit nějakou chytrou zásuvku (ovladatelnou přes Wifi a appkou v mobilu) za stávající zásuvky Sonoff S20 a S26? Se Sonoff jsem byl celkem dost spokojený, ale po výměně routeru za nový je bohužel nedokážu připojit k novému routeru. Možná se za těch x let něco změnilo ve specifikacích wifi, co ty nové zásuvky neumí, nevím...

Takže potřebuji takové, které nemají problém s moderními routery. Výkonově není potřeba hledat něco speciálního, na jedné bude televize a na dalších zařízení s příkonem cca 60W a to zvládají všechny s přehledem.

Předem díky za Vaše tipy!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Nejhojnější a nejlevnější jsou čínské s Tuya. Potřebují cloud. Kupují se třeba přes Aliexpress

Značkové jsou třeba Shelly SmartPlug. Fungují i bez cloudu. Značce Shelly dávám přednost.

hodnocení

Umí ta Shelly i nastavení časování zapnutí/vypnutí?

riva

To umí snad všechny. Dle typu se dají nastavit scény - prostě jako součást "chytré" domácnosti. Hračička s tím může strávit hodiny. Měří to i spotřebu.

hodnocení

Díky moc, takhle mi to stačí. 500,- za kus není zas tak hrozná cena, takže asi zkusím ty Shelly + za kilo i jednu Tuya na zkoušku...

hodnocení

0x
Zdravím.
Mám obyčejnou za cca..300kc
iQtech Smart Life WS020
Připojím se na ní z celé ČR (cizinu jsme ještě nezkoušel)
appka Smart life.
google.com/...
doplněno 01.09.25 12:08: Časovač a podobné blbinky umí.
Chytrá zásuvka - náhrada za Sonoff
Chytrá zásuvka - náhrada za Sonoff #2
hodnocení

Vypadá jak ta Tuya, jen dražší.

Pro mě je důležité, aby se byla vůbec schopná připojit přes wifi k mému routeru. Ve chvíli, kdy se připojení k wifi povede, tak další ovládání by už mělo fungovat asi všude stejně (tedy pokud nebude potřebovat externí hub pro připojení z externích IP anebo VPN připojení k domácí síti).

No mám router od PODY (nějaký Huawei) a připojila se na první dobrou.
Chytrá zásuvka - náhrada za Sonoff #3
hodnocení

Já mám právě novější Asus s Wifi 7 (BE25000) a s tím mají ty starší Sonoff zásuvky problém a nepřipojí se k němu. Se starším Asusem, který měl jen Wifi 5 (AC), ještě fungovaly...

Vím je to na prasáka, nejde ten váš router přepnout na Wi-Fi 5?
hodnocení

Zkoušel jsem vypnout MIMO, šířku kanálu dát pouze 20MHz místo 20/40MHz, přihlašování staré WPA/WPA2, prostě tu 2,4GHz wifi osekat na "starší" standardy jak to jen šlo, ale bezvýsledně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]