Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vypnutí televize LG , obrazovka vydává nepatrné světlo

Od: hankas® odpovědí: 22 změna:

Světlejší obrazovka je vidět hlavně ve tmě. Děkuji za vysvětlení.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mnoho moderních televizorů, včetně těch od LG, se ve skutečnosti nevypne úplně, ale přejde do pohotovostního režimu. Funkce jako "Rychlý start+" udržují některé systémy pod napětím, aby se televize při příštím zapnutí spustila rychleji. Zkuste tuto funkci vypnout v nastavení televize. Obvykle ji najdete v Nastavení > Všechna nastavení > Obecné > Zařízení > Správa TV > Rychlý start+.
Váš model je LED televize, což znamená, že obrazovka je podsvícena diodami (LED). I když je obrazovka "černá" nebo vypnutá, podsvícení nemusí být stoprocentně zhasnuté. Tento jev se nazývá "prosakování podsvícení" (backlight bleed) nebo u některých typů panelů "IPS glow". Je to viditelné právě v úplné tmě a je to do jisté míry vlastnost této technologie, nikoli nutně závada. Pokud máte k televizi připojena další zařízení přes HDMI (např. set-top box, herní konzoli, soundbar), mohou ji prostřednictvím funkce HDMI-CEC (u LG nazývané Simplink) udržovat v aktivnějším pohotovostním režimu. Vzhledem k tomu, že televize byla vyrobena v září 2022, je možné, že je stále v záruce. V takovém případě by bylo nejlepší kontaktovat podporu LG nebo prodejce.

hodnocení

Moc děkuji za vysvětlení:)

olin
hodnocení

2x

Typ televize(výrobní štítek)? Jsou různě řešeny "podsvícení" zobrazovacích panelů.

Třeba CRT obrazovky svítily normálně:)
28.08.25 17:08
hodnocení

Po vypnutí televize LG , obrazovka vydává nepatrné světlo
olin

Televize po záruce, pokud není prodloužená.. Podsvětlení displeje je Direct LED, rozeseté ledky po celé ploše za zobrazovacím LCD displejem. Může být načatý zdroj(většinou je zdroj i pro podsvit displeje)-propouští trochu napětí do podsvícení.

hodnocení

2x
I po odpojení od sítě?
doplněno 29.08.25 09:49: Takže do podsvícení teče nějaký zbytkový proud, protože je TV ve standby režimu, tedy napájení tam je, ale buď je nedokonale povypínané k bloku podsvícení, nebo spíš je jen proud do podsvícení nastaven na minimum. Berte to jako vlastnost. Neuvedl jste typ, takže nemůžeme vyhledat standby spotřebu spotřebu. Dnes bývá kolem 0,5 W.
hodnocení

Po odpojení nesvítí,ale po zapojeni zase svití.

larry
hodnocení

2x

Stalo se mi to u samsunga. Po několika týdnech odešla obrazovka a šel pouze zvuk. V servisu mi řekli, že odešlo podsvícení a oprava není možná. Televizi jsem si ani neodnášel. Stála 35tis. a vydržela necelé 3 roky. Záruka byla bohužel jen dva.

hodnocení

No to je tedy radost a tolika peněz.

olin

larry, těm servisákům bych nevěřil, nejsem si jist, že to nejde opravit, obvzlášť podsvit. Vsadím se, že je ta tvá telka už někde v inzeci za 15ooo,-Kč*smich*. Nemáš od ní ještě nějaké údaje, typ výrobku, docela by mě to zajímalo, kolik by si dal za napájecí desku nebo za "podsvětlení"-samozřejmě záleží na typu tv.

hodnocení

0x

Vysvětlení nemám. Možná je v televizi prach, který vytváří vodivou cestičku a způsobí slabé podsvícení.

Jednoduchým řešením je vytáhnout přívodní kabel z elektrické zásuvky. Když tam nepůjde elektřina, tak to nemůže ani slabě svítit.

111®
hodnocení

0x

Tak když trochu svítí není vypnutá. A ok e jen uspaná. Si ujasni pojmy.

hodnocení

A jak jinak mám vypnout tv než tímto tlačítkem?

Po vypnutí televize LG , obrazovka vydává nepatrné světlo #2
hujerml

No vytažením síťové vidlice ze zásuvky. *zed*

111®

Nebo si mezi zásuvku na stěně vložit vypinatelniu zásuvku a na ni to vypnout

hodnocení

0x
Dálkovým ji nevypnete, jen uspíte. Já vypínám vždy od proudu.

111®
hodnocení

0x

Navic úplným vypnutím šetříte peníze ktere tv sežere v pohotovostnim stavu.

hodnocení

Vytahovat kabel ze zdi? To bych musela odtahovat stěnu. Nebo prodlužovák?
Prodluzovak s vypínačem a vypínám vše.
hodnocení

Moc děkuji :)

cu
hodnocení

0x
tak to se uršule musí protáčet panenky, jestli tohle čte nebo má tu televizi, takhle ten green deal sabotovat, to je přece absurdní na druhou, . asi je třeba ,aby se podsvícení stihlo degradovat před koncem záruky a zákazník koupil si stejný krám za 5000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]