Nejste přihlášen/a.
Světlejší obrazovka je vidět hlavně ve tmě. Děkuji za vysvětlení.
Mnoho moderních televizorů, včetně těch od LG, se ve skutečnosti nevypne úplně, ale přejde do pohotovostního režimu. Funkce jako "Rychlý start+" udržují některé systémy pod napětím, aby se televize při příštím zapnutí spustila rychleji. Zkuste tuto funkci vypnout v nastavení televize. Obvykle ji najdete v Nastavení > Všechna nastavení > Obecné > Zařízení > Správa TV > Rychlý start+.
Váš model je LED televize, což znamená, že obrazovka je podsvícena diodami (LED). I když je obrazovka "černá" nebo vypnutá, podsvícení nemusí být stoprocentně zhasnuté. Tento jev se nazývá "prosakování podsvícení" (backlight bleed) nebo u některých typů panelů "IPS glow". Je to viditelné právě v úplné tmě a je to do jisté míry vlastnost této technologie, nikoli nutně závada. Pokud máte k televizi připojena další zařízení přes HDMI (např. set-top box, herní konzoli, soundbar), mohou ji prostřednictvím funkce HDMI-CEC (u LG nazývané Simplink) udržovat v aktivnějším pohotovostním režimu. Vzhledem k tomu, že televize byla vyrobena v září 2022, je možné, že je stále v záruce. V takovém případě by bylo nejlepší kontaktovat podporu LG nebo prodejce.
Stalo se mi to u samsunga. Po několika týdnech odešla obrazovka a šel pouze zvuk. V servisu mi řekli, že odešlo podsvícení a oprava není možná. Televizi jsem si ani neodnášel. Stála 35tis. a vydržela necelé 3 roky. Záruka byla bohužel jen dva.
larry, těm servisákům bych nevěřil, nejsem si jist, že to nejde opravit, obvzlášť podsvit. Vsadím se, že je ta tvá telka už někde v inzeci za 15ooo,-Kč. Nemáš od ní ještě nějaké údaje, typ výrobku, docela by mě to zajímalo, kolik by si dal za napájecí desku nebo za "podsvětlení"-samozřejmě záleží na typu tv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.