Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepení utrženého spoje z LCD displeje zpět k tišťáku

Od: olin odpovědí: 8 změna:

Opravoval jsem podsvit u tv Sony Bravia 32", nešikovně jsem ale přitom pohnul LCD dislejem a utrhl jsem od tišťáku jednu z přípojnic-kabel FPC do LCD displaye. Nezkoušel jste někdo přitavit tu pásku zpátky, údajně se to dá, ale.. Podpora SONY pro ČR je katastrofa, Sony už nikdy a žádnou. Díky za případnou reakci

Slepení utrženého spoje z LCD displeje zpět k tišťáku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

To není odlepené, je to vidět. To je zpřetrhané.

Tedy neopravitelně poškozeno.

Kvalita a podpora SONY přeci nestojí na tvé nešikovnosti. Já jsem se SONY léta spokojen.

olin
hodnocení

bear: Opravit to lze, ale o dost hůř v domácích podmínkách, než ve speciálce, kde mají možnost použít k tomu určený přístroj. Musí se koupit předražená anizotropní vodivá páska, vodivá pouze v ose Z a musí se spoj silněji stlačit a to ještě za nějaké vyšší teploty. Pár videí je na YT, nezdá se to nereálné, smysl to dává. Zkoušel jsem večer/v noci napsat na jejich stránky, tam chetbot, dokolečka odkaz na to samé, chceš napsat zprávu(dotaz)-nefunkční, nelze psát. Takhle si podporu nepředstavuji. Zkusím teď jestli tam bude skutečný člověk. Považoval jsem Sony za lepší firmu, ale televize, kde je dálkový ovladač z Číny, hlavní deska z Malajsie, LCD display z Jižní Koreje a na zadním plastovém krytu Made in Japan, to už za ty peníze navíc nestojí, navíc mají omezený výběr velikostí displejů i Philips měl větší výběr, pokud si dobře vzpomínám. Podobná televize od Samsungu byla tehdy o 3000,-Kč levněší. Vyhozené peníze za stejnou technologii. Předsedové EK paskvilu pořád kňučí EKO EKO, nižší CO2, vše opravitelné, udržitelné, ale realita je jinde. Smutné.

mll

Já teda o kvalitě SONY nejsem nijak zvlášť přesvědčený. První videorekordér Toshiba sice nefungoval hned z prodejny, táta tehdy nějak nestihkul tu 14 denní lhůtu ve které (podle tehdejších předpisů) měl nárok na výměnu nebo vrácení peněz, tak s ním půl roku běhal po servisech, ale ten videomagnetofon pak fungoval nejmíň dalších 10 let dost intenzivního používání, teda po sedmi letech měl nějakou poruchu (to bylo na počítadle přes 7000 "motohodin"), kterou tehdy servis vyřešil výměnou nějakého procesoru. Logicky táta nechce o značce tošiba ani slyšet. Místo něj jsme pak pořídili SONY, ze začátku dobré, ale po cca 7 měsících (záruka tehdy byla 6 měsíců) začal blbnout. Nějak podobně to dopadlo s televizí SONY. Jo maji to dobře načasované. Přesto táta tehdy koupil jinou, která jde dodnes. Digitální viedorekordér (tehdy jich bylo na trhu větší výběr než dnes) chtěl táta taky SONY a taky začal blbnout dost krátce po skončení dvouleté záruky. Prostě perfektní načasování, tomu se říká správné řízení kvality. Já prostě o kvalitě SONY nejsem přesvědčený a naopak o ní pochybuju.

SONY má dobrou optiku (foťáky, kamery), tím že bere čočky od Zeise a snímací čipy jim tolik nešumí (narozdíl třeba od Panasoniců, kde to je tragédie). Jasně na pláži nebo venku na sluníčku je to jedno, ale jak chcete fotit nebo filmovat ve stínu nebo nedejbože při slabém umělém osvětlení, tak neni nad SONY. Ale to ostatní je normální průměr a kdo ví, jestli to je vůbec sony a ne přeznačená čína.

bear

Krom SONY kvalitu stále drží Viewsonic a EIZO

mll
hodnocení

0x

Je to přesně tak. Jsou na to potřeba tzv. z-osá lepidla, která v sobě mají rozptýlené vodivé částečky a přitlačením v ose Z se spojí právě jen v té ose z. Případně právě nějaká ta páska, která je to samé v pevném skupentsví. Obojí potřebuje dodržet nějaký technologický postup.

Hlavní je, jestli je to jenom odlepené a ne utržené.

Tento způsob připojení používají i jiné značky a těžko to při výběru televize nějak zohledníte.

bear

Hlavní je, jestli je to jenom odlepené a ne utržené...

No právě. Já nevidím na DPS měděné cestičky, ale jen čistý cuprextit

Je to tak. To je utržené i s tou mědí, na kterou se to má připojit. To je na vyhození.

olin
hodnocení

Tak jsem to zkoumal, mělo by to být jen roztržené vodivé lepidlo, myslím že s tím výrobci počítají, aby servisy měly co dělat. Za starých dobrých časů se tam dával konektor, do kterého se ten FPC nebo FFC zasunul a opraveno, holt umělá hmota je drahá a každý by si to mohl opravit sám doma. Je to prakticky jen ztížení pro domácí opravu. Zkusím to přiložit k sobě, ukáže to alespoň další postup opravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]