Nejste přihlášen/a.
Pořídil jsem si větráček k PC a bohužel jsem přišel na jeden problém. Zajímá mě jak je to normální a jestli to jde nějak opravit, třeba mylým množství mazadla.(pokud se vůbec mažou!?) Je to brushless 5V, 200mA. Blbé je, že druhý kus to nedělá, ale má ulomenou část...
Co to dělá: pokud osa větráčku míří od 180° do 135° (vůči orientované gravitaci,, to znamená, že je podstatné, jestli otočím druhým směrem), tak je slyšet navíc, kromě obvyklého šumu ještě něco jako cikády,
Od 135° do0° se ty cikády nevyskytují.
(Zjednodušeně, šumí navíc jen když fouká vzduch kolmo dolu, kolmo dolu až do 45°sklonu, ! ale když fouká vzduch do stran nebo nahoru nebo vodorovně(v rovině horizontu) v až do sklonu +45°nebo -45°)
Problém je angulárně symetrický, nezáleží na samotném natočení statoru vůči ose větráku.
Zvláštní je ,že podobný zvuk větráčky vydávají, jako když ve vypnutém stavu zkusím "nadzvednout rotor" (kolem 2 mm nahoru to jde, v podstatě, jako kdybych chtěl sundat rotor). Samozřejmě, když větrák běží, nic se tam nezvedá a neklesá.
Co si myslím, že s tím je: vzhledem k těm úhlům, a kdy to dělá ( když "gravitace" tlačí rotor k statoru), tak mám pocit, jako, když tam něco nedostatečně odtlačuje stator od rotoru
A dál by mě zajímalo, jde u těchto větráčků je nějak rozdělat? Tím myslím tu část s vrtulí od statoru. Jelikož tenhle větráček( 8cm oproti 2cm) je větší, tak je trochu vidět dovnitř a mám pocit, jako kdyby tam byly 2 mezikriží zaražené do sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.