Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Načítání emailů v mobilu

Od: destiny® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, již asi týden mám problém se stahováním emailů. Mám 3 účty - GMAIL (Seznam, Centrum). Z ničeho nic po kliknutí na Gmail se objeví hláška "Načítání zpráv..." a telefon prakticky zamrzne. Nejde z toho ani odejít. Anebo se do jednoho z těch účtů normálně načtu, ale když kliknu na nějaký email, který už byl přečten a chci ho jen otevřít tak taky zamrzne. Musím restartovat mobil a pak při znovunačtení funguje. To ale musím udělat 1x anebo někdy i 5x denně.

Čím to může být? Děkuji za radu.

Načítání emailů v mobilu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dn
hodnocení

0x
v jakém programu? jaký jsou nastavení protokolu(imap, exchange, něco jiného), šifrování, metoda přihlašování (nějaké oauth nebo jméno heslo)?
divné je ten restart. nepomůže třeba aplikaci jen nebídkou informace o aplikaci - VYnutit ukončení a zase spustit?
hodnocení

Aplikace Gmail, protokol u Seznamu IMAP, u Centrumu POP3 (obě smtp), přihlašování uložené jméno a heslo, zabezpečení SSL/TLS...vynutit ukončení aplikace se mi nikde nenabízí (anebo kde najdu?) děkuji

dn
Ještě nápad, co z jiné sítě, dělá to? Mnejstě v nové připojené síti?
Gmail, nepoužívám.
Ukončení:
1a : otevřená aplikace: čtvereček pro přepnutí aplikaci -ikona aplikace nahoře -
1b: plocha/aplikace, podržet prst na ikoně
2
Info o aplikaci
3.
hodnocení

Děkuji...probírala jsem se tím asi 2 hodiny a přišla jsem na následující. Chyba je asi v synchronizaci.

Přestože mám v Nastavení - Účty - zatrženo Automaticky synchronizovat data tak se zdá, že se tak neděje.

U jednotlivých účtů pod Googlem (disk, dokumenty, GMAIL, kontakty...) jsem měla stále stejný čas do doby, než jsem ručně zadala Synchronizovat vše. Frekvenci synchronizace pro emailové účty mám nastavenou na 15 minut. Pak jsem se do emailů normálně načetla.

Koukala jsem na jiné účty - např.WhatsApp a ten se synchronizuje cca po hodině.

U FB a Messengeru se mi čas synchronizace nezobrazuje...

Domnívám se, že nefunguje Synchronizace všech aplikací co jsou pod GOOGLEM (Disk, Dokumenty, Gmail, Kalendář, Kontakty).

hodnocení

Provedla jsem další zkoušku Synchronizace všech aplikací pod Googlem a synchronizace proběhla u všech s výjimkou aplikace Gmail viz přílohy.
Jak obnovit synchronizaci u Gmailu? Poradí někdo?
Načítání emailů v mobilu #2
Načítání emailů v mobilu #3

hodnocení

EDIT: Ztratila jsem trpělivost s nefunkčností Gmailu a přešla na jiného emailového klienta pro Android. Instalovala jsem Email Fast and Secure (Edison Software) a jsem nadmíru spokojena. Doporučuji *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]