Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitá simka!

Od: steve* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co se stane, když se vám třeba rozbije sim karta a vy na ní máte kredit v mínusu? Je nějaká možnost, že vás operátor najde i když budete používat jinou simku? Jak se to v těchto případech řeší?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

2x

No a co kdyby jste nečekal až co spadne z nebe a zašel se operátora zeptat? Když jim nahlásíte telefonní číslo, dohledají data, zjistí že tam je mínus a sdělí Vám jak dále postupovat.

Lidi si raději nechávají srát na hlavu a žijou ve strachu, než aby své problémy řešili. To nepochopím.

hop®
hodnocení

2x

Myslím, že operátor nikoho hledat nebude. Proto je to dobíjecí karta, abyste nemohl být v mínusu. Pokud Vás operátor do mínusu pustil, je to jeho mínus. Myslím, že nemáte sepsánu a podepsánu žádnou smlouvu. A pokud jste si kartu zaregistroval, můžete tvrdit, že jste tam naposledy měl kredit 30 korun, kartu už jste nepotřeboval, tak jste ji za dvě piva prodal někomu v hospodě... Já bych to nijak neřešil...

hodnocení

0x

To se vůbec neřeší-je to jeho vina že pustil do mínusu.A nikdo vás nebude hledat.

steve*
hodnocení

Jste si jistý?

candymann*
hodnocení

0x

pokud mate sim kartu na sebe registrovanou...stava se tak kdyz vyplnite vernostni kartu a poslete operatorovy a on vam za to posle 50kč kredit- muj pripad s drivejsim eurotel...tak ste registrovani pod jmenem a za 5 az deset let vam prijde faktura na 10tisic+penale20tisic a pak jeste exekuce a kdo ví co jeste... mno ja bych asi neusnul ale je to vase vec no

steve*
hodnocení

a co když je to normální simka z obchodu, na nikoho registrovaná? a ten kredit klesl do mínusu úplně bezdůvodně, za nestažená data apod.

bena*

Ale... Já jsem to samé taky před x lety udělal a doteď mi nic nepřišlo. Je pravda, že už několik let jedu na paušálu, ale operátor ví, komu SIM patří.

K problému dotazujícího: Nebojte se, nic Vám nehrozí, pokud jste SIMku neregistroval nebo nevyplňoval věrnostní kartu či podobné objekty.

hodnocení

0x

Zatím jsem při každém uzavírání smlouvy nebo dodatku ke smlouvě u každého operátora předkládal osobní doklad, operátor si ho většinou ofotil. Takže má o mně dostatek údajů, podle kterých mne najde. Dnes není problém najít v databázi i druhou, třetí nebo n-tou SIM kartu na stejné jméno nebo jiný stejný údaj. Takže jiná SIM karta také moc nepomůže. Je docela možné, že tak jako banky a jiné společnosti spolupracují s údaji dlužníků zřemě i operátoři, takže se neschováte i u jiného operátora.

Nemám vědomosti nebo zkušenosti s kartami, které se prý dají koupit bez registrace... pochybuji ale, že by operátor pustil anonymní kartu do mínusu... pokud ano, je to jeho mínus...

...ale pozor, měl by se dát mobil vysledovat i podle databáze IMEI čísla, teda půjde zjistit, které SIM karty v jednom mobilu používám a jsme zase na začátku, u některé registrace bude a jméno je jasné...

další možnost je vysledování často volaných čísel z té mínusové simky, operátor zřejmě má archiv volání z toho kterého čísla, a použít ty údaje např. při trestněprávním úkonu...

darmo, soukromí už dávno neexistuje...

doplněno 16.08.10 13:49:

sasdax *palec*to je jednoduché a účinné řešení...

mkat*
hodnocení

0x

To by potom mohol kazdy ked bude mat na sim -ke vela pretelefovane sim-ka dat prec a dat si novu.Kazdy spekulant by potom volal za darmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]