Jdu vypnout oranžový osvětlený spínač a najednou se vyrve a vypadne s kouskem ulomeného plastu a vidím jenom dvě pérka.Když jsem slepila tu malou plastovou část tak stejně se nerozsvítí spínač a do zasuvek nejde elektřina. Co se s tím mohlo stát a kolik mne bude stát oprava od elektrikáře 6 zásuvkek?
Oprava NE, nové zásuvky jsou levnější. Ono záleží, kdo by to opravoval; kdybych to řešil u sebe, náhradní vypínače mám, vytáhnu poškozený a nahradím novým, buď pájené vývody nebo fastony... Pokud budete objenávat vypínač se signalizací a hledat někoho, kdo to vymění, bude to stát více, než šest zásuvek na kousku kabelu ...
doplněno 12.08.25 22:31:
On se ten vypínač "rozpadl", složit se nedá, jedině výměna. Něco podobného, ale většinou BEZ připojovacích šroubků
olin
souhlas s nonek, doplním existují pro citlivější elektroniku i šestinásobné "rozdojky"s přepěťovkou, pokud tu prodlužku používáte na počítač, televizi apod. Přepěťová ochrana/...
Prostě se vám rozpadl kolébkový vypínač, to se stává. Praskl, nebo vyskočil výstupek - pantík hmatníku. Vy s tím zjevně jako úplný laik nic nenaděláte. Hlavně na to nesahejte a už to nezapojute do sítě, je tam nebezpečné napětí. Kupte si novou prodlužku. doplněno 13.08.25 08:59: Obecně jako elektrikář u Vietnamců nikdy nekupuji nic, co se strká do zásuvky. Nemusí to být bezpečné. doplněno 13.08.25 09:02: Typická cena šestizásuvky s vypínačem je 250 Kč (Alza 239, Obi 249, Hornbach 2m 189 Kč).
zaneta
U Vietnamců jsem viděla za 300Kč takový podobný. Vyplatí se to koupit levněji u nich?
Číňani. Pokud někdo chce ultralevný produkt, prostě ho vyrobí bez ohledu na průřezy vodičů, bez ohledu na cokoliv. Naopak, pokud třeba velkoobchod stanoví nějaké závazné požadavky, jsou schopni vyrobit i takový výrobek.
To je docela častá závada. Náhradní vypínače jsou k dostání. Vzhledem k ceně psa se oprava vyplatí jen svépomocí. Zkuste ho rozebrat. Jestli jsou přívody jen nastrkané (fastony), tak opravu zvládnete sama. gme.cz/...
Fakt chcete po ženské, která ten vypínač zalepila, přestože z něho něco vyletělo, aby to opravovala? Nezvládne to, jednak nepozná, jak to zapojit, druhak to na fastonech nebývá, bývá to nabodované a do třetice, pokud tam budou krátké dráty, tak to krabici nerozpůlí, protože tam jsou dnes místo vrutů, nebo šroubů takové zalisované nýty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.