Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
právě jsem rozebral jeden nefunkční radio/DVD/USB přehrávač, který přestal fungovat poté co jsem připojil scart kabel k TV. Před tím bylo vidět, že CD se načetlo, ale nehrálo. Připojil jsem to k TV a vidím jen název toho CD nebo složky a pak s tím už nic nešlo dělat, obraz nebyl jasný jak kdyby porucha na kablu nebo co. Pak jsem zjistil, že po odpojení ze zásuvky a znovu zapojení samostatně, tam furt bylo jen "HELLO". Tak jsem to rozebral, na nic nepřišel a vyhodil. Ale co mě zaujalo, že na té desce kde je zásuvka na 220/230V okruh High Voltage (HV), optočlen pro stabilizaci napětí, je tam i ten scart (zásuvka) na stejné desce. Je možné, že by při tom jak jsem hýbal tím scart kablem, že by se to nějak sepsulo a přestal fungovat ten stabilizátor napětí? Jinak mě to zarazilo jak se to takhle může posr. kvůli scart cablu a "zamrznout". Ještě jsem stihl postřehnout, že tam bylo 5 usměrňovacích diod, které vedly z okruhu HV na ten okruh se scart zásuvkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.