Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
právě jsem rozebral jeden nefunkční radio/DVD/USB přehrávač, který přestal fungovat poté co jsem připojil scart kabel k TV. Před tím bylo vidět, že CD se načetlo, ale nehrálo. Připojil jsem to k TV a vidím jen název toho CD nebo složky a pak s tím už nic nešlo dělat, obraz nebyl jasný jak kdyby porucha na kablu nebo co. Pak jsem zjistil, že po odpojení ze zásuvky a znovu zapojení samostatně, tam furt bylo jen "HELLO". Tak jsem to rozebral, na nic nepřišel a vyhodil. Ale co mě zaujalo, že na té desce kde je zásuvka na 220/230V okruh High Voltage (HV), optočlen pro stabilizaci napětí, je tam i ten scart (zásuvka) na stejné desce. Je možné, že by při tom jak jsem hýbal tím scart kablem, že by se to nějak sepsulo a přestal fungovat ten stabilizátor napětí? Jinak mě to zarazilo jak se to takhle může posr. kvůli scart cablu a "zamrznout". Ještě jsem stihl postřehnout, že tam bylo 5 usměrňovacích diod, které vedly z okruhu HV na ten okruh se scart zásuvkou.
Lepší by bylo dát sem foto desky, případně typ přehrávače, na některé přístroje se dají sehnat i el. schémata(plánky). Píšeš SCART-to si použil ještě např. CINCH(RCA) redukci? Ty diody by měly usměrňovat střídavé napětí. Většinou na deskách odejdou(vyschnou) elektrolytické kondenzátory a gumičky na převodech mechaniky(lepí se, přetrhnou se, není to už guma). Optočlen může být pro IR dálkové ovládání, ale i na regulaci či spouštění se také dá použít. Zkoušel jsem nedávno zprovoznit original stropní DVD autopřehrávač z Renaultu nebo Peguotu z roku tuším 2014, a taktéž to načetlo z DVD jen titul, ale film nepřehrálo. CD jsem nezkoušel. U tohoto autopřehrávače bylo vtipné, že to vtáhlo do poloviny i druhý DVD disk i když uvnitř už jeden byl. Stačilo potom silněji zatlačit a byly tam dva. Takto mi to druhý majitel přinesl, že to nepřehrává a nejde disk ven. Tento přehrávač přehrál USB nebo SD kartu, ale pomalu načetl-tipuji že to bylo zastaralým softwarem a s novějšími disky si to už neporadilo, případně je možné, že výrobce už z výroby implementuje prográmek na "ukončení podpory produktu".
Dík za reakci. No tam cinche nejsou, repráky jsou přímo v tom zabudované. Bohužel jsem se nepodíval, jestli tam nebyl jeden usměrňovač na okruhu HV. Což bych očekával, ale fakt jsem to vyhodil. Ty gumičky náhradní kupuješ kde? Každopádn zbytečná otázka, dnes kupovat cokoliv, elektrolity apod. je dost drahé. Něco tam vylitého bylo, ale spíš to vypadalo jako jakési hnědé lepidlo u velkého elektrolitu a jinde na té desce. Tím že to bylo i jinde, mimo elektrolit, soudil jsem že je to jen lepidlo.
Pokud k tomu výrobku máš osobní emocionální nostalgické spojení/vztah/pouto/vazbu, tak to nevyhodíš, ale zprovozníš, případně dáš nějakému muzeu, ale investici a čas to bude potřebovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.