Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondenzát nevyteká

Od: rado® odpovědí: 8 změna:
Ahojte..mám splitovú klimu LG 3.5kw...je to v poriadku ze ani po 2h nevyteká kondenzát? Chladí normálne skusal som aj diagnostiku a všetko ide normalne..vlhost v byte mi ukazuje 50%...inokedy uz do 15-20 min vytekala voda..nechápem to

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macvac
hodnocení

2x

Mám stejný problém. Když byla klima nová, tak v zimě i v létě z ní vytékala voda. Teď už asi rok ani kapka. Servisáci mi řekli, že to tak dělavá. Ale kam jde kondenzační voda je pro mě také záhadou.

hodnocení

2x

Tak odpoj hadičku na odvod kondenzátu a místo ní připoj kousek hadičky s pet-flaškou.

Pokud se tam tvoří kondenzát, tak poteče do petky. Pak budeš muset profouknout (nebo protáhnout) potrubí pro odvod kondenzátu.

Možná pouze nemáš potrubí v celé délce ve spádu a tak se musí potrubí napřed kondenzátem naplnit a teprve pak kondenzát vyteče.

Který instalatér udělá potrubí bez spádu?

I když dnes je všechno možné ... s čerpadlem jde vodu hnát i do kopce. Máte čerpadlo kondenzátu?

riva
hodnocení

2x

Kondenzát se tvoří, pokud je teplota výparníku nižší než rosný bod vzduchu. Když znáte teplotu a relativní vlhkost, můžete si rosný bod spočítat.

Výparník mívá cca 10 st.C.

Jak vidíte, u nás je ve dvou místnostech rosný bod 12.5 a 13.6 st.C. A tedy kondenzát z klimatizací odtéká.

Kondenzát nevyteká

hodnocení

2x

Ked odklopite kryt vnutornej jednotky, uvidite vymennik tepla a pod nim plastikovu misku, kam steka kondenzat, tam nalejte aspon liter vody a sledujte, ci to vyteka na druhom konci potrubia. Ak nie, potrubie mate upchate, musite ho opatrne precistit, napriklad elektrikarskym pretahovacim perom z plastu alebo chemicky.

milanb
hodnocení

2x
Zalezi na tom, jak se o klimatizaci starate, jestli nekdo cisti ty jednotky a filtry. Kdyz se dlouho necisti, tak se tam zacnou mnozit bakterie a plisne a ten povlak z nich muze ucpat hacici odvodu kondenzatu. Kazdopadne se musi pravidelne cistit obe jednotky, jinak si zadelavate na zdravotni problemy. Ale

smode2
hodnocení

2x

50% Rh je v létě nic. Kondenzační potrubí může mít různé záhyby, ve kterých se prvotní voda běžně drží, a tak dojde vytékání kondenzátu na vzdálenějším místě až později. Druhou možností je ucpání kondenzačního potrubí a plnění vaničky pod výparníkem - ta má docela velký objem a trvá než se zaplní. Následně začne klimatizace "téct" po zdi nebo rovnou větracím kanálem. Řešení snadné - vyčistit.

hodnocení

Ďakujem všetkým...asi bola naozaj nízka vlhkosť..chladil som len jednu miestnosť a keď som otvoril dvere do celého bytu za chvíľu začalo kvapkať
Ešte raz vám ďakujem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]