Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Powerbanka

Od: petra odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nejsem technicky zdatná. Nikdy jsem neměla powerbanku, ale momentálně před dovolenou by se mi hodila. Koukám jaké jsou na trhu a nevím, zda lze nabít přímo mobil kabelem, kterým nabíjím ze zásuvky, nebo jestli je nutné k powerbance ještě nějaké kabely přikoupit. Když jsem si chtěla powerbanku vložit do košíku, tak mi to tu ještě ukazuje, že lidé spolu s ní kupují i kabel USB. Měla jsem za to, že mi stačí ten, co mám k mobilu. Poradí někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.

Školení USB kabelů viz odkaz

Aby se dalo správně poradit je potřeba znát značku a typ vašeho mobilu a powerbanku kterou chcete koupit.

petra
hodnocení

Mobil mám Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8 GB a powerbanka mě zaujala GoGEN 10000 mAh, PB100007.

0rion

Mobil s nabíječkou jsou s powerbankou kompatibilní. Můžete používat kabel USB C - USB C (který asi máte k nabíjení), případně USB A - USB C.

Pokud lze z vaší nabíječky vytáhnout nabíjecí kabel další již nemusíte kupovat.

Ale pozor musí mít nabíječka USB - A konektor

Nabíječka USB - A plus USB - C: odkaz

0rion

Nabíječka samozřejmě nemusí mít USB A konektor, postačí USB C, nicméně většina má oba konektory.

0rion
hodnocení

0x

Dala jste málo informací. Musíte si zkontrolovat konektory na své síťové nabíječce a na powerbance, musejí být stejné. Pokud máte například starší mobil s nabíječkou s konektorem USB A (to je ten největší a nejběžnější), musíte mít powerbanku s USB A konektorem, kam ten kabel z nabíječky zasunete. Novější zařízení používají USB C konektory, powerbanka by tedy měla mít USB C konektor, případně použít kabel USB A to USB C kabel (také lze přikoupit různé redukce). Powerbanky mívají často více konektorů.

halamus
hodnocení

0x

Pokud máte (alespoň) dva kabely, přináší to různé výhody.
Můžete mít (alespoň) jeden kabel doma, další stále s sebou pro nabíjení mobilu a další pro nabíjení powerbanky, nestane se, že kabel zapomenete doma nebo na hotelu..., výhoda pro zapomětlivce.
Můžete nabíjet současně mobil i powerbanku, ideálně ze dvou nabíječek, nebo aspoň UPB portů, ušetří to čas.

Mezi nabíječkou a mobilem stačí i 5 cm kablík.

Velmi často je v balení powerbanky i kablík o délce zhruba 5-10 cm, takže chlap může mít v jedné kapse mobil i powerbanku a neplandá se mu tam metrový kabel. Na dámském oblečení je kapes méně a jsou menší.

Tip:
10 000 mAh za 270 Kč včetně 15 cm kablíku
Také v prodejnách od 07.08. - 10.08.
lidl.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]