Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení venkovního schodiště LED

Od: langi94 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych vznést dotaz, na někoho kdo se tímto více zabývá, případně něco podobného již řešil.

Před vstupem do rodinného domu mám 4 schody, pod kterými je prostor pro umístění LED pásku v profilu, čímž bych chtěl tyto schody osvětlit. Moje představa by byla, aby osvětlení svítilo od soumraku, případně od nastaveného času, například do 23:00 hod. a po této době by se osvětlení rozsvítilo na základě pohybového čidla, které by bylo umístěno nad vstupními dveřmi, tedy po východu ze dveří by se osvětlení rozsvítilo a zabíralo by i část příchodového chodníku, tedy opět, když se budu vracet, tak se světlo rozsvítí.

Dokázal by mi někdo poradit jaké řešení, případně zapojení zvolit? Zda by se to dalo vytvořit "hloupé" řešení, přes pohybový senzor a čídlo soumraku? Nebo zda zvolit například nějaké "chytré" řešení ovládané a nastavené přes mobilní telefon? Jde mi i to, jak přesně to v posloupnosti zapojit.

Děkuji všem!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Nejdříve bych přidal foto schodů abychom viděli o čem se píše. Světla budou nízkonapěťové tak kam se dá zdroj. Čidlo může být pohybové se soumrakovym spínáním, případně přidat časový spínač.

hodnocení

0x

99% pohybovych senzorov ma aj nastavenie urovne svetla / tmy, pri ktorej to prestane spinat. Len pozrona bezpecnost, pasik urcite max 24V, bezpecnostny zdroj a tiez vam mozu prudove spicky pri starte zdroja znicit rychlo rele v senzore.

Nic ine a zlozite nema vyznam pri takej spotrebe riesit, ak vam teda nebude vadit zapinanie zvieratami ako macky a kuny, pripadne vtactvo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]