Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení elektrické trouby z varnou deskou

Od: jan* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den měl bych k vám prosbu. Kamarád mě poprosil o zapojení elektrické trouby z varnou deskou trouba je dovezená z Německa podotýkám funkční před odpojením už jsem jich pár zapojoval ale spíš mě znepokojuje schéma zapojení kde je viz obrázek dané 3N~230v ...všude když jsem zapojoval bylo na schématu 3N~230/400v vím že toto značení označuje 3 fázové zapojení vím také že každá fáze proti vodiči Pen a Nulou bude vždy 230v a proti fázi vždy 400v předchozí majitel měl v bytě připojení TN-S takže mu ze zdi trčely 5x4m cysy kamarád má v bytě přípojku 3x230/400v 3x25a hlavní jistič v bytě má TN-C na troubu má jistič 3x16a ze zdi mu trčí 4x4mm cysy Kabel vše měření dvoupólovou zkoušeckou a vše ok jen sem se nesetkal z tímhle schématem můžete mi poradit zda je možné tyto kamna u nás v cz použít samozřejmě proklemuji Pen a Nulu díky za odpověď
Zapojení elektrické trouby z varnou deskou
Zapojení elektrické trouby z varnou deskou #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

5x

Nevidím problém. Fáze na fáze a zelenožlutý na PE a propojit s N.

hodnocení

4x

Ano, zapojit i u nás v případě starších rozvodů stále ještě lze, i když už to novým předpisům neodpovídá. Původně jsem odpovídat nechtěl, protože pokud neznáte tyhle základy a nechápete to zcela zřejmé schéma, neměl byste do elektřiny vůbec hrabat. Takže výjimečně.

Zapojení elektrické trouby z varnou deskou #3

hodnocení

2x

Schema je uplne jasna : fazy na vodice oznacene L, ochranny PEN najprv na svorku oznacenu stromcekom (PE), potom na N. Odporucam prerobit to na 5 vodic s chranicom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]