Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé nabíjení

Od: jahoda odpovědí: 9 změna:

dobrý den,

mám v červnu nový telefon (xioami redmi note 14 4g) a již od prvního nabíjení se nabíjí strašně dlouho (cca 4 h). myslíte, že je to třeba nějaká funkce chytrého nabíjení (jde to když tak nějak vypnout?) nebo to může být třeba způsobeno novým přiloženým nabíjecím kablem? nebo je celkově nějaká chyba v telefonu - dá se to když tak nějak řešit, když je telefon objednaný přes internet?

předem moc děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mela jsem ten samý problém, vyměnila jsem nabíječku a je to v pohodě.

hodnocení

2x
Xiami vám po připojení zobrazuje, jak rychle nabíjí. Buď pomalu, pak se objeví text "Nabíjení" a někdy i vyskočí hláška, která upozorňuje na pomalé nabíjení. Další level je "Rychlé nabíjení" a ještě rychlejśí zobrazí "Mi Turbo charge". Tedy nemusíte čekat na plné nabití, ihned po připojení kabelu vidíte, jak tychle nabíjíte. Na rychlonabíjení musíte použít odpovídající kabel i nabíječku. Pokud použijete běžný u iniverzální komunikační kabel, tak s ním rychlonabíjení zpravidla nefunguje.
halamus

Mám přesně stejný mobil, předtím jsem měl Xioami Redmi Note 11 i s originál nabíječkou, to byly časy, kdy se prodávaly mobily i s nabíječkama.

vernon
hodnocení

1x
Nabíječkou od stejného výrobce?
jahoda
hodnocení

Ano, nabíječka sice není nová (kabel ano), ale je od stejného výrobce

hodnocení

1x
Není to chyba, je to ochrana baterie pro delší výdrž.

hodnocení

0x

Zapnutí rychlého nabíjení zkontrolujte v nastavení telefonu. Pokud ho podporuje, tak by ho nový telefon s originální nabíječkou a kabelem měl umožňovat. Jestli nefunguje, telefon reklamujte. Při běžném používání ho však zapněte jen v případě extrémní časové nouuze. Zbytečně zahřívá baterii a zkracuje tak její životnost.

jahoda
hodnocení

Originální byl kabel, nabíječka ne. Každopádně mi prostě přišlo, že se nabíjí strašně dlouho (cca 4 h) oproti mému starému telefonu.

halamus
hodnocení

0x

S obyčejnou nabíječkou - nabíjení, cca 5 W
S lepší nabíječkou - rychlé nabíjení, cca 20 W
S originál nabíječkou a obyčejným kabelem - rychlé nabíjení, cca 20 W
S originál nabíječkou a originál kabelem - turbo nabíjení, cca 30 W

Originál kabel je v balení mobilu Xioami Redmi Note 14, budete si muset pořídit lepší nebo originál nabíječku.

datart.cz/...

Nyní pravděpodobně nabíjíte 5 W. Musíte se sám rozhodnout, zda chcete nabíjet až 33 W a koupit originál, nebo si vystačíte s čímkoliv lepším a nabíjet "jen"20 W, což mi přijde taky docela rychlé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]