Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Nedávno jsem si domů pořídila Samsung TV Frame 50 z loňského roku - vše funguje bez problémů. Teď před pár dny jsem si pořídila ještě jednu stejnou televizi, akorát že větší (55). Bohužel má pár problémů a nevím čím to je. Televize přes anténu funguje normálně, ale třeba videa z youtube a programy přes staženou aplikaci Vodafone TV se sekají. Plus když najedu na "Art mode", tak některé obrazy se v náhledech zobrazují a některé ne (je místo nich prázdný čtverec). Když kliknu na jakýkoliv obraz, tak se mi vůbec nenačte. Ukazuje se mi "načítání obsahu" a obraz se vůbec nezobrazí, jen se to pořád načítá nebo se objeví hláška "chybné připojení k síti" nebo něco takového, nebo obrazovka zčerná. Když to zkouším přes mobilní aplikaci Smart Things, tak to taky nejde, při výběru "Nastavit the Frame" se opět zobrazí hláška "chybné připojení k síti"...Už jsem zkoušela snad vše - dát TV do továrního nastavení a vše nastavit znovu, ale nepomohlo to...vypojila jsem wifi modem a znovu zapojila a taky to nepomohlo...Přitom TV k wifi normálně připojená je. Jsem na TV přihlášená ke stejnému Samsung účtu, jako na té druhé televizi. Mám předplatné na obrazy. Na tamté fungují obrazy bez problému, ale na této ne. Jediné co mě napadlo je, že máme starší wifi modem a že neutáhne tolik zařízení? Máme k wifi připojené dva mobilní telefony, tablet, notebook a nyní dvě televize. Tak jestli už to tu poslední televizi neutáhne? Myslíte, že by pomohl nový wifi modem? Jinak opravdu nevím co by s tím mohlo být, když na té druhé televizi funguje vše bez problémů. A ještě jeden problém - u té menší televize můžu normálně v nastavení zjistit kolik procent baterky zbývá v ovladači, ale u té větší ne - žádné info o baterce v ovladači tam není, což vůbec nechápu.
Nemáte někdo stejné zkušenosti nebo rady co by to mohlo být? Moc děkuji.
Nový wifi router nebo modem bych nekupoval. Můžete dát foto výrobního štítku co je vzadu na té větší televizi nebo opsat z toho štítku údaje a napsat je sem, dá se dohledat na internetu co ta telka umí a neumí, případně více info s problémy. Další možnosti: Přečíst návod pořádně(většinou návody stojí za starou Belu), zaktualizovat software pro televizi a za třetí-ta televize si nemusí poradit(otevřít) s formáty(soubory) určitého typu, které tam posíláte.
Foto výrobního štítku zatím nemám, nejsem doma, ale jedná se o tuto televizi - Samsung TV The Frame QE55LS03D. Je to ta, kterou můžete přepnout do uměleckého režimu a televize vypadá jako obraz. Nějak si čím dál tím víc myslím, že je to tím starým wifi modemem, jelikož televize přes anténu normálně funguje bez problémů, ale jakmile chci něco, co je přes wifi, tak je problém - např. aplikace Youtube, Netflix, Vodafone TV, internet...někdy se nenačtou vůbec a když jo, tak se to seká. Jinak do televize žádné svoje fotky neposílám - měla jsem na mysli, že když otevřu galerii obrazů, která je přímo v té televizi, tak v náhledech se některé obrazy zobrazují, ale některé ne, jsou tam místo nich jen prázdné čtverce. No a když na některý obraz kliknu, abych se na něj podívala, popřípadě ho nastavila jako obraz, když neběží televize, tak se pořád jen načítá a nenačte se, buď to hodí chybu s připojením, nebo obrazovka zčerná. Ten náš wifi modem je hodně starý, je to ještě exUPC, které pak přešlo na Vodafone, tak si myslím, že už asi neunese tolik zařízení najednou. U mobilů, ipadu, notebooku a té druhé televize vše běží bez problémů, ale u tohoto posledního nového přírůstku to už dělá problém u věcí, které jsou přes wifi, takže si myslím, že už to to další připojené zařízení neutáhne a že by měl pomoci nový modem od nynějšího Vodafone. Ale jsem holka a lajk, takže to vůbec nerozumím, jen jsem to tak nějak vydedukovala, že by to mohlo být tím starým modemem, jinak nevím čím by to mohlo být.
Zkusit ještě aktualizaci software/firmware televize. Propojit televizi přímo s wifi routerem/modemem pomocí LAN kablíku( Síťové kabely | I/... ) jste zkoušeli? Jde o to, jestli se to bude také "sekat". Jinak v recenzích této tv na Alze si také jeden majitel stěžuje na nefunkčnost aplikace od Apple a problém se Smart Things.
Software jsem aktualizovala. Propojit wifi přímo s TV pomocí kabelu jsem nezkoušela, jelikož wifi modem je v jiném pokoji a ten nemohu přenést do jiného pokoje, protože z modemu vede takový bílý kabel s jehličkou (nevím jak se tomu říká) do takové speciální zásuvky (otvoru) právě v tom pokoji. Nevím jestli je to srozumitelné, omlouvám se za svoje laické popisování.
Mně prostě dělají problém ty internetové aplikace + galerie obrazů (uměleckých děl). K čemu není potřeba wifi, tak to jede normálně - TV přes anténu, nastavení atd...
Bílý kabel s jehličkou je optické vlákno a přenáší se jím pomocí "světla" data. Televize i s napájecím zdrojem se dá na vyzkoušení přenést do místnosti s wifirouterem (možná by byl potřeba i prodlužovák na 230 Volt). Mimochodem, sundat z některých držáků televizi je umění, pokud člověk nezná princip. Televize se dá na vyzkoušení opřít o zeď, položit na stůl apod. Je možné, že pokud by byla telka blíž k routeru, začalo by to fungovat jen přes wifi. Chce to vyzkoušet. Samozřejmě zkusit propojit i tím LAN kablíkem, jestli je ta televize schopná zobrazit veškerý požadovaný obsah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.