Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nehřeje, čerpadlo funguje

Od: rencat odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, vyměnila jsem čerpadlo s topným tělese, je to k této myčce Beko DEN 59532xad v jednom kuse a myčka stále nehřeje. Myje ale normálně kromě toho že netopí. Byla jsem si na 99 procent jistá, že odešlo topné těleso. Myčka ale možná nehřeje od výpadku proudu, pravděpodobně...ale nejsem si jistá.Není tam nějaká pojistka nebo čidlo, které by to mohlo dělat? Snímač teploty nebo co zkusit ještě vyměnit? Mám rozebrat a podívat se na ten kontakt ve předních dvířkách jestli tam není něco spáleného? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

U mě to dělalo vypálený relé na desce elektroniky ve dvířkách. Sice na Bosch, ale zkušenost. Myčka nehlásila chybový kód, tak jsem usoudil, že spirála je OK.

Rozhodně bych prohlídnul desku elektroniky, protože se k ní lépe leze. Na spirálu či čerpadlo musí myčka ven z linky a naklopit.

rencat
hodnocení

A to relé jste opravil jak prosím? Dalo se lehce vyměnit?
bear

Tak pro mě triviální, když opravuju elektroniku v autech, rádia a ŘJ.

olin

Také se přikláním k relé na desce s elektronikou, ale i nová věc může být vadná(načatá). Někde jsem četl i zlámané drátky pod dvířky myčky v ohybu. Už jsem si zvykl nové věci před montáží dopředu vyzkoušet, abych něco nerozebíral víckrát. rencat -můžete doplnit pro nás i stáří myčky?

hodnocení

0x
Jak tvrdí Milancukrar bez měření není vědění. Takže chce začít měřit a hned bude jasno. Takhle by se mohla klidně vyměnit půlka myčky a pořád nic.

rencat
hodnocení

Ano, čerpadlo je nové i s topením a žádnou chybu myčka nehází. Za ty dvířka se podívám. Měřit mám kde? Ještě jsem si vzpomněla že nefungovalo světlo v myčce do resetu.to se rozjelo ale topení ne.
bear

Spíš vizuálně prohlédněte desku, zda nejsou mikroprasklinky kolem spojů, kde jsou zaletované konektory a jiné součástky, případně černé fleky od působení tepla.

Viz.:

poradte.cz/...

Pak je to pro nějakého šikovného radioelektronika, který umí pájet a opravovat elektroniku. Servisák Vám tam dá celou desku v hodnotě 3/4 myčky.

Přitom součástky jsou třeba za 600kč na opravu desky.

K popraskanému pájení v proudově a tím i tepelně namáhaných mistech se taky přikláním, u jiných zařízení jsem se s tím setkal. Nebo relatko, měnil jsem třeba ve varné desce, vypadalo zvenku nepoškozené, cvakalo, nevedlo...
Mimochodem to topné těleso s čerpadlem, předpokládám, že asi bude stejné/podobné ve většině dnešních myček - ta topná část, aspoň kde jsem měnil já, jde koupit samostatně, z Aliexpresu vyšla asi na pětikilo. Taková trubka o průměru čerpadla s odporovým jakoby potiskem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]