Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jedná se o model Tesla 4FP 211 03.
Návod a zapojení jsem našel zde:
Ta zelená dvousvorkovnice pod tím černým kulatým pípákem je pro externí zvoneček třeba do druhé místnosti.
Stačí pomocí UTP 8 žilového káblíku nebo nějaký kabel JYTY propojit do druhé místnosti na bzučáček.
Bzučáček do další místnosti zde:
Ve schématu mikrotelefonu linka přídavného bzučáku XC3 svorka ta zelená.
![]() | 4fp21103.pdf | 2 MB |
Konektor zelený má dvě svorky, přídavný zvonek taky dvě svorky.
Pokud koupíš vícežilové dráty, tak akorát zapojíš dle libosti stejné páry a zbytek odstřihneš nebo lépe založíš do krabičky jako rezervu, která nebude nikde překážet, nebude zapojena a nic nebude zkratovat.
V odkazu na Jyty máš dvoudrát se stíněním (to nezapojíš nikam - to je ten holí stříbrný se stříbrnou folií, které ty vnitřní dráty obaluje). Zapojíš jen ty vnitřní izolované barevné a pochopitelně odizoluješ nožíkem na holou měď konce drátu asi 4mm
Podle obrázku ze zelené svorkovničky, která je pro toto určená použiješ libovolné dva dráty nebo kabel o vícedrátech a použiješ z něj jen dva (JYTY nebo UTP) a dle nákresu táhneš dva růžové (barvu budeš mít dle drátů svojí) do externího zvonečku.
Akorát ty melodické externí zvonečky potřebují tuším napájení, takže potřebuješ klasický analogový bzučáček. Myslím, že je to ten na který jsem dal odkaz a je správný. Kdyžtak to uve´d do poznámek objednávky, že potřebuješ bzučáček na dva dráty z toho svého telefonku. OK?
Svejch 5 drátů, které tam už jsou zapojené a ten 5tý červený nevyužitý a ty 4 do té modré svorky, tak s těmi nijak nemanipuluj a nech je tak, jak jsou.
Koukám do těch manuálů a měl by to být opravdu tento 4FN 605 22.01
Tedy ******.01 na konci!
A klidně ze stejného obchodu si objednej tento UTP kabel a metry dle sebe, kam to chceš.
Možná to bude tím,že v DT máte zvonek piezo... (nebo jak se to jmenuje) a montujete k tomu střídavý bzučák.Bych koupil to stejné černé kulaté s dírou uprostřed co máte na fotce s DT.
Já Vám dal odkaz na 4FN 605 22 01
Vy máte na fotkách 4FA 394 09
Dali Vám špatný model a nebo jste udělala na eshopu chybu a překlikla se?
I na fotkách 4FN 605 22 01 je přes bílé mřížky vidět černé piezo a v popisu je napsáno "elektronický"
Zavolejte tam a poptejte se. Případně zkontrolujte fakturu. Někde se stala chyba. Já postupoval dle návodu k přístrojům a eshopu, kde mají u zboží i popisky.
Vychystali vám tento, kde je napsáno s bzučákem na střídavé napětí. Eshop udělal chybu, Zavolejte jim!
Klidně nám to pak zase vyfoťte rozebrané, jako ten předchozí.
Určitě to pomůže dalším zájemcům o toto řešení
Ať se daří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.