Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit přetokům do sítě

Od: babetka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám prosím dotaz,mám Mppt regulátor,dle původního majitele se jedná o Axpert/Sole.Tento střídač umožnuje připojení k síti a zálohování v případě málo slunce,či vybitých bateriich.Hrozí u takto používaného střídače k možnostem přetokům do sítě a lze tomuto nějak zabránit?Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Axperty jsou snad offgrid a jako takové přetoky dělat nemohou. K síti je připojen proto, že se podle ní synchronizuje, což umožní přepnutí na síť a zpět tak, že to spotřebiče nepoznají. Ale klidně se síť nemusí připojovat - jen se tak přijde o možnost automatického přepínání při vybité baterii a dobíjení baterie ze sítě.

babetka
hodnocení

Pro riva

děkuji za info,jak jsem již uvedl,Axpert je to dle tvrzení původního majitele,na střídači je toto označení SOLE MPPT-UNI PLUS 3000.Zálohování sítí by se mi docela hodilo,ale potřebuji 100% jistotu,že nebude žádný problém s DS.Moc děkuji za pomoc.

riva

Stejně ho zapojíš tak, že mezi síť a AC vstup měniče dáš jistič abys mohl pohodlně odpojovat měnič při údržbě. Tak zkus, jestli měnič poběží, když jistič vypneš. Ale téměř jistě poběží, protože to je téměř jistě offgrid.

babetka
hodnocení

Pro riva

Zdravím,momentálně měnič běží ze soláru a baterie,tudiž bez připojení k sítí v ostrovním režimu.Zálohování ze sítě by bylo super,jenom mám obavu z toho přetoku.Nechci žádné potíže.Nejsem natolik znalý této problematiky.Myslíš tedy,že nic nehrozí?Moc děkuji za ochotu a čas.

riva

Téměř jistě nic nehrozí. Pro další proniknutí do problematiky a získání dalších znalostí doporučuji http://mypower.cz/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]