Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit hadici ke kompresoru Scheppach

Od: davidasis odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám přenosný kompresor SCHEPPACH HC 06 a na jednom místě, konkrétně u rychlospojky, která se vsunuje u kompresoru se mi natrhla tlaková hadice a uniká vzduch. Na té rychlospojce, která vypadá takto truckonline.cz/...

je ta hadice navlačená, ale za boha to nejde dolů. Moje otázky jsou: lze to sundat a znovu nasadit a případně jak?

Nebo jakou novou hadici mohu koupit? Půjdou tam třeba tyto?

datart.cz/...

datart.cz/...

Vůbec netuším, jestli je to standartizovné, myslím tedka ty rychlospojky a jejich velikost ...

Díky předem :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Rychlospojky jsou standardizované, ale tě standardů je vícero. Nicméně nejčastější je DIN model, tedy ten, co je ve Vašem odkazu. Rozhodně ale nedoporučuji ten spirální PUR nesmysl z odkazu. Nevím, na co tu hadici hodláte používat, ale ideální je koupit hadici v metráži, samce, samici, dvě hadicové spony. Případně se to dá koupit i hotové u autíčkářů z Yato motora.cz/...
Ta spirální hadice je dobrá tak na rozbití huby poté, co o nich zakopnete.

mate59
hodnocení

0x

Já bych to uřízl,z rychlospojky sundal, pak narazil znova a utáhl na dvakrát šrobovací objímkou.Pak tlakoval.

hodnocení

0x

Často se to u koncovky odlomí. Nemáte tam namotanou pružinu?

Odříznout u koncovky, odříznout z koncovky, nasadit, dát nakonec pružinku.

Dejte foto,.

davidasis
hodnocení

Vždyť píšu, že to z toho nejde sundat. Mám obavy, když to sundám, tak pak ten nový nentržený konec tam nedostanu. Vůbec netuším, jestli to tak jde udělat, jestli se to vůbec samodomo dá ... Proto se ptám

Dejte foto, ať vidíme, proč to nejde sundat. Páč jsem přesvědčen, že to sundat lze.

mate59

Když to uříznete, tak to z té rychlospojky nožem dostanete.Pak namazat,hadici zkuste i třeba nahřát a narazit to tam,určitě to půjde

hodnocení

0x
Zdravím.
Vroubkovaná matice se odšroubuje, nechá na hadici, hadice se sundá a uřízne tam kde je prasklá.
Hadice se na konci nahřeje třeba zapalovačem, nasadí a dotáhne se vroubkovaná matice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]