Nejste přihlášen/a.
Kdo prosím poradí?Na chatě mám na komínu umístěnou střešní anténu se zesilovačem horizontálně (viz foto).Obraz je perfektní, ovšem kdykoliv proletí letadlo,tak se začne zasekávat,popř.vypadne signál úplně(vítr, bouřka tomu nevadí).Letadlo se vzdálí a opět vše perfektní.Kolega v práci mně poradil, ať anténu umístím vertikalně(viz druhé foto) a vše bude v pohodě.Nejsem si však jistý, že by to na toto mělo vliv a příliš se mně nechce lést na střechu.Setkal jste se někdo s tímto?
1x
doplněno 20.07.25 10:18: Pokud se vám do toho chce, můžete si zkusit hrát s tím reflektorem (to jsou ty prvky zezadu. Můžete ho zkusit demontovat, tím se trochu zúží vertikální vyzařováni, ale zeslabí se i užitečný signál. Nebo ho naopak můžete zkusit potáhnout pletivem, to by mohlo pomoci, pokud rušivá vlna přichází zezadu, např. odrazem od budovy.
0x
Záleží na tom, s jakou polarizací je signál vysílán z TV vysílače, u nás, tedy v ČR se používá jak svislá, tak vodozovná polarizace.
0x
Chytáš signál odrazem-anténu natoč jiným směrem alespoň o 45° nebo ji umísti jinam a jiným směrem než nyní, aby nedošlo opět k rušení. Otočení antény v držáku nevím jestli pomůže, nikdy jsem o tom neslyšel
0x
Základní rada pokud nežijete na samotě : podívat se, jak mají nasměrovanou a otočenou anténu sousedé. pokud nemáte přímou viditelnost na vysílač a chytáte nějaké odrazy, tak budete mít problémy, které musí řešit někdo zkušený, kdo změří sílu a kvalitu signálu. Ta se pak může měnit podle různých vlivů počasí, ...Pak je potřeba zjistit, který odraz je nejlepší, ten si vybrat a ostatní odrazy eliminovat směrovou anténou, což není síto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.