Zdravím. V mrazáku (kombinovaná lednice) mi praskají v podstatě takové pojezdy na šuplíky. Jelikož je to tělo lednice, nejde jen koupit náhradní. Předpokládám, že kdyby šlo, tak s prací by to bylo tak 5 litrů minimálně. Lednice je stará skoro 3 roky a stala asi 15 000. Je nejaka možnost domácí opravy?
Ze zvědavosti: Kdo je výrobce lednice? Nemáte prodlouženou záruku, někdy se dá prodloužit až o 5 let. Díry by šlo zadělat nějakým dvousložkovým tmelem, ale jakým nevím, jsou tam rozdíly teplot, vždy to bude pracovat.
rad
Prodlouženou záruku mám. Ale myslím že to odbydou, že je to mechanické pozkozeni. Ale popraskané mám úplně všechny na 3 šuplíky, takže podle mě to je prostě slabý matros. Jinak diky
Jak píšete, je to prostě slabý materiál a pod ním jen měkká pěna. Zatím se malé otvory dají vyplňovat třeba tavkou s bílou patronou. Až bude hůř, tak na to mapasovat tenký hliníkový profil, ale aby tam ještě vlezl šuplík. Pokud tam vleze, tak U profil, pokud ne, tak aspoň L. Ten vingl připevnit kombinací lepidla a případně vrutů do té pěny (aby nezavazela hlavička, třeba až na konec na ohnutý konec vingglu), kterou ale předtím taky lokálně v otvoru vytvrdit lepidlem. Záleží, jakou vůli tam ten šuplík má. Prostě improvizovat podle místa a toho, co půjde sehnat. A aby to nevypadalo moc hnusně a nevznikla skulina, kde se drží bordel.
rad
Díky. Nevíte jaký typ lepidla je na toto vhodný? Předpokládám, že lepení a schnutí bude muset být pri vypnutém mražáku.
Pro nick rad - velmi rád poradím, když jsem sám před dvěma měsíci řešil podobný případ. Navíc jsem se obrátil na mechaniky v Brně, kde provádějí opravy lednic či zabezpečují náhr. díly. Potřebný díl pro mě zaplať Bůh neměli! Takže: Na opravu postačí tavná el. pistole, k ní použijete tavící tyčinky, lepší je tavná pistole se silnějšími tyčinkami, než je menší... Podložku osušíte, vytřete a následně nanesete tavnou směs, se kterou nešetřete! Následně nechte zachladnout přirozenou cestou a zjistíte, že pevnost se vyrovná "betonu" ... Jiné přirovnání mě teď nenapadá... Sám jsem tak "přilepil" tavnou směsí všechny šuplíky ve dveřích lednice, které mají nestydatý výmysl "držení" díky výliskům, které jsou na desce, vložené ve dveřích lednice. Do těchto výlisků se zasunuje díky výřezu odkládací "poličky", které díky byť lahvi piva vyvrací z výlísků poličky a tím ztrácí význam držení...A to jsem si ještě k dobru podložil slabou překližkou spolu s vytvořením klínků náklon, aby se vložené lahve doslova neopírali o drát, a tím nevyraceli poličku, jak jsem již výše uvedl...A že tato tavící pistole má řadu podstatných využití v domácnosti ! Přeji dobrou ruku a víru pro kladný výsledek..
Dobrý den ! To vás lituji, tohle by lednička neměla dělat ani náhodou, je to konstrukční zmetek. Značku a typ výrobku nám neprozradíte, abychom věděli čemu se při případném nákupu vyhnout?
Mě to začíná u Calexky pomalu taky, ale po cca 40 letech ... Pokud zkusit lepit, tak určitě něčím pružným, možná na měkké pvc nebo polyuretanovym tmelem, epoxid a v mraze asi cokoli jiného ztvrdne na kámen a odloupne se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.