Myčka zahlásila chybu F12, vyčistil jsem sítko ale pořád to samé. Vyzkoušel jsem elektromagnet v přívodní hadici a nefungoval. Pořídil jsem novou origo hadici a stále chyba F12. Na konektoru k ventilu mám v myčce 240V ale při připojení hadice elektromagnet nesepne. Při připojení konektoru externí flexošňůrou elektromagnet sepne a napouští vodu do myčky. Vodoměr v myčce zkontrolovaný, vrtulka se točí, impulsy z desky jdou. Už mi dochází nápady. Poradí někdo? Že by hlavní modul?
Další poznatek při zkouškách...po připojení konektoru přívodní hadice, ztráta napětí na konektoru na pouhých 20V
bear
Mě pomohlo na starší Bosch vyměnit relé.
Proměř si relé na desce. Vyletuj je a zkus, zda spínají a i kontakty zkus třeba na žárovičku, zda relé nejen, že cvakne, ale že dokáže i kontakty něco aktivovat se zátěží.
Relat je plno na tme.eu
Upřednostňuji Omron relé a Finder.
zbynekprinc
Díky za radu, ovládací modul mám už vypitvaný. Relé odzkouším a dám vědět.
Relé proměřeno,spíná a převádí. Je tam pouze jedno, má zdvojené kontakty a spíná pravděpodobně čerpadlo. Tišťák vizuálně v pořádku. Nevím odkud je tedy napájena ta přívodní hadice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.