Nejste přihlášen/a.
0x
Dostal jsem ji za odvoz jako nefunkční s údajně špatnou deskou, za kterou samotnou by servis prý chtěl 6 tisíc. Po cestě naležato autem se jevila funkční, tak jsem spustil program s louhem, položil na obě strany, aby se dostal do všech dutin (možná jen něco pricpaneho). A preventivně proletoval část desky - vše, co subjektivně vypadalo, že by se mohlo provozem hřát a kvůli tomu prasknout cín. Kolik mi pak zabralo času, než jsem zjistil mojí nepozorností vytvořený vlasový propoj u jednoho z triaků s následkem trvale otevřeného Napouštěcího ventilu ...
Zatím musím zaklepat, už několik dní funguje.
Palec nahoru za informování o výsledku. Spousta tázajících se na to vykašle a příspěvek pak nikomu dalšímu nepomůže.
1. Příčinou byl pravděpodobně zkrat v aquastopu v přívodní hadici. Následkem toho odešel triak a také odpor za triakem (viz foto)
2. Aquastop nelze proměřit ohmicky jako obvod, pravděpodobně kvůli osazené elektronice. Proto je nutné hadici připojit na externí přívod 230V a vyzkoušet, jestli otevře.
Doufám že toto mé bádání někomu někdy pomůže.
Dobrý večer, ano, pomůže, právě řeším podobnou závadu u myčky Gorenje, a také jsem se přes net dozvěděl, že při poruše aquastopu dochází zároveň k poruše v elektronice, jen jsem nevěděl kde. Ještě předtím jsem vyměnil původní hadici, kdy aquastop neustil do myčky vodu a následně se zobrazilo chybové hlášení F12. Objednal jsem tedy hadici novou, jen s jiným konektorem (kamarád ellektrikář mi vyrobil redukci), a při zapojení myčky do sítě, začala okamžitě do myčky natékat voda, aniž bych zadal nějaký program. Na jednom poradenském portále mi bylo sděleno, že porucha aqustopu má přímý vliv na poruchu v elektronice, a že to tudíž může být vadnou elektronikou. Nevím však, zdali je to ten samý případ, jak tomu bylo u vás. Mohu se vás zeptat, kde jste objednával vadnou součástku? Děkuji, Petr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.