Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dvě led žárovky a zdroj, před který jsem vřadil odrušovací kondenzátor, při zapnutí led žárovky blikají ve frekvenci cca 2x za sekundu. V čem bymohl být problém? Moc děkuji!
LED: 2x https://www.datart.cz/zarovka-led-philips-1-7w-g4-tepla-bila-8720169300491.html
Zdroj: https://www.t-led.cz/p/led-zdroj-12v-6w-ip67-51201
Odrušovač: https://www.t-led.cz/p/odrusovac-blikani-led-11423
A bliká když i když použiješ pouze jednu LEDku na zdroj? Viděl bych zádrhel ve zdroji. Sice by to měl hravě zvládnout, ale dnes jsou i nové výrobky vadné. Zdroj má v sobě tepelnou pojistku, tak předpokládám, že by se mohla vypínat? Zakoupený kondenzátor není odrušovací, ale zapojuje se paralelně k žárovce a slouží k tomu aby nesvítila žárovka mikroproudem co se do ní indikuje i ve vypnutém stavu , dokonce to máš vysvětleno ve tvém odkazu na ten kondenzátor...
Odrusovac blikania je pre bezne ledky priamo na 230V, ktore preblikuju pri vypnutom vypinaci kvoli vzajomnej kapacite vodicov.
Ledky na vystupe 12V zdroja blikaju pri :
- pretazeni zdroja, ktory vypina ochrana a opat ho skusa zapnut
- pre vyhriaty kondenzator na vstupe alebo vystupe, ktory stratil kapacitu a zhorsil sa mu ESR
"před který jsem vřadil odrušovací kondenzátor,"
Tím je myšleno co? na AC straně mezi L a N? Nebo je tím kondenzátorem přemostěn zdroj? Tedy (proboha!) se L dostává přes kapacitu na DC stranu?
Nebo je vstup zdroje v sérii s tímto kondenzátorem?
Nevím, jaký rozumný důvod by byl pro použití kapacity v tomto případě.
Problém je v hloupém popisu na Datartu, jedná se o smívatelnou LED 1,7 až 20 Watt. No a 40 Watt vám ten 6 W zdroj samozřejmě nedá, takže stále staruje a vypíná.
Tak asi ne, popisy se na různých webech liší. Samotný CZ Philips těch 20 W onačuje za jakýsi "ekvivaletní příkon" (což je taky blbpst, protože až takovou účinnost led nemají) ale fakt je, že na tak malé pouzdro by 20 W bylo moc. Ale přes průhledné ouzdro je tam vidět hodně velký elyt zdroje, protože je tto podle výrobce určeno pro napájení "AC Electronic 12 V". Tuším, že tento koďan by mohl v kombinaci s vaším zdrojem zlobit.
Máte nějaký multimetr?
Dobrý den, ano multimetr mám.
Mám i původní zdroj s výkonem něco kolem 50-60W, který byl určený pro halogenové žárovky 2x 20W, které byli původně ve světlech na digestoři, ale když sem ho použil pro LEDky, blikaly mnohem rychleji, nicméně když sem do okruhu zapojil na zkoušku i původní halogenku (a nechla ji svítit někde v ůtrobách digestoře), tak to vše hezky fungovalo a neblikalo, ale to by si pak protiřečilo s mím záměrem nahradit halogenky. Bylo mi na prodejně T-LED doporučeno k těmto LEDkám dokoupit výše zmíněný zdroj 6W, ten původní na ledky není vhodný. Zkusím ještě odstranit ten kondík...
OK zkusím to proměřit. Je možné, že z těch mých pokusů a omylů dostaly LEDky na pr..l. Prvně sem je připojil (já trouba) na původní AC zdroj...
Marně se znažím dohledat více k tomu napájení. Ovšem, jak je dnes zvykem, není žádný problém dohledat, jak výroba této LED přispěla k produkci vražedného CO2..
Snad vám to pomůže..
Je vidět, že i ve Philips pracují na manažérských funkcích uvědomělí pracovníci, kteří vědí, jaké informace jsou pro zákazníky podstatné, když zvažují jejich výrobek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.