Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED žárovky blikají

Od: robert odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dvě led žárovky a zdroj, před který jsem vřadil odrušovací kondenzátor, při zapnutí led žárovky blikají ve frekvenci cca 2x za sekundu. V čem bymohl být problém? Moc děkuji!

LED: 2x https://www.datart.cz/zarovka-led-philips-1-7w-g4-tepla-bila-8720169300491.html

Zdroj: https://www.t-led.cz/p/led-zdroj-12v-6w-ip67-51201

Odrušovač: https://www.t-led.cz/p/odrusovac-blikani-led-11423

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A bliká když i když použiješ pouze jednu LEDku na zdroj? Viděl bych zádrhel ve zdroji. Sice by to měl hravě zvládnout, ale dnes jsou i nové výrobky vadné. Zdroj má v sobě tepelnou pojistku, tak předpokládám, že by se mohla vypínat? Zakoupený kondenzátor není odrušovací, ale zapojuje se paralelně k žárovce a slouží k tomu aby nesvítila žárovka mikroproudem co se do ní indikuje i ve vypnutém stavu , dokonce to máš vysvětleno ve tvém odkazu na ten kondenzátor...

Odporucam testnut to vsetko extra : kazdy jednu ledku a tiez zdroj. Lenze pan asi nema laboratorny zdroj ani umelu zataz ...

hodnocení

1x

Odrusovac blikania je pre bezne ledky priamo na 230V, ktore preblikuju pri vypnutom vypinaci kvoli vzajomnej kapacite vodicov.

Ledky na vystupe 12V zdroja blikaju pri :

- pretazeni zdroja, ktory vypina ochrana a opat ho skusa zapnut

- pre vyhriaty kondenzator na vstupe alebo vystupe, ktory stratil kapacitu a zhorsil sa mu ESR

hujerml
hodnocení

0x

Na toto téma mnoho odpovědí jak zde tak i na jiných poradnách IT. Zkus vyhledat. Záleží na typu předřadníku- napaječi

pro LEDky.

riva
hodnocení

0x

"před který jsem vřadil odrušovací kondenzátor,"

Tím je myšleno co? na AC straně mezi L a N? Nebo je tím kondenzátorem přemostěn zdroj? Tedy (proboha!) se L dostává přes kapacitu na DC stranu?

Nebo je vstup zdroje v sérii s tímto kondenzátorem?

Nevím, jaký rozumný důvod by byl pro použití kapacity v tomto případě.

hodnocení

0x
Pochlub se jak jsi to zapojil, fotkou, někde položené na stole třeba.
robert
hodnocení

Mám to zapojené takto:

LED žárovky blikají

hodnocení

0x

"... zdroj, před který jsem vřadil odrušovací kondenzátor ..."

Jaký odrušovací kondenzátor?

Filtr proti blikání LED žárovky 230 V AC je nejčastěji běžný kondenzátor 100 až 220 nF / 275 V AC a připojuje se paralelně na svorky světelného zdroje.

LED žárovky blikají #2

halamus
hodnocení

0x

Kolik Watt ta žárovka vlastně "žere"?
Měřit znamená vědět. Můj tip je, že 1,7 W, jak je i uvedeno na krabičce.

LED žárovky blikají #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]