Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrála nejde nastartovat

Od: daphi® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Jelikož na zahradě nemám přípojku na elektriku, tak jsem koupil před dvěma lety centrálu. Dva roky jela bez problémů a letos, když jsem jí chtěl začít používat, tak normálně nastartuje a po cca 10ti vteřinách se vypne a už se jí nepodaří nastartovat. Vše mám zapnuté jak má být a i benzín je v nádrži. Nevíte náhodou, kde by mohl být problém, nebo na co se podívat?
Předem děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U jiného motoru jsem měl málo oleje v motoru, taky to po pár vteřinách zhaslo. Olej stekl po chvilce nastartoval a zase zhasl...

Může být, já ten olejový chcípák u jednoosého traktůrku musel úplně vyřadit, aby mi to při náklonu nevypínalo.
hodnocení

Aha, to mě nenapadlo, děkuju za radu, mrknu na to.

hodnocení

2x
Benzín jste přes zimu vylíval, nebo tam stál?
doplněno 03.07.25 11:28: Těch 10 sekund působí, jako že tam např. nedotíká benzín, že se spálí jen to, co je v plováku, nebo hadičce a balónku. (Neuvedl jste typ.)
doplněno 03.07.25 11:28: V plovákové komoře, samozřejmě.
hodnocení

Na podzim jsem ji nechal jet, dokud se nevypla sama kvůli benzínu.
hodnocení

Jedná se o typ KRAFT & DELE KD160

Tam je klon nejběžnějího motoru GX160, takže postup hledání bude stejný, jako u jiných zařízení s tímto motorem. Chcípá to postupně, nebo naráz, jako byste to vypnul?

hodnocení

Jako bych to vypnul.
Tak to mě napadá, jestli tam není nějaká pojistka, která motor zhasne, pokud třeba není ok výstupní napětí/proud.
hodnocení

To mě nenapadlo se podívat, jestli jsem to startoval společně nebo odděleně. Díky za tip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]