Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulátor parkside

Od: babetka odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chci se prosím zeptat,zda je ke koupi akumulátor pro akuvrtačku Parkside PABSP 20-LiA1,nebo už to lídl nenabízí?

Moc děkuji všem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
20 voltový akumulátory Lidl ještě jistě prodává.
babetka
hodnocení

Zdravím a děkuji,

vím,že lídl prodává 20V akumulátory,ale jde mi konkrétně o to označení A1 pro akuvrtačku se stejným označením.

riva

Vždyť jsou tyto 20V všechny kompatibilní. A ty novější mají balancování mezi články. Nevidím žádný rozumný důvod trvat na starší verzi.

To není vůbec důležitý. Mám vrtačku jak A1, tady C4 a jde tam jedna a ta samá baterka. To jen označuje generaci vrtačky.
babetka
hodnocení

Zdravím,mám tady baterii 20V 4Ah s označením PAP20B3 a nejde do akuvrtačky nasadit,ani kontakty nesedí.Dále mám akubaterii smart 20V 4Ah s označením PAPS 204 A1 a rovněž ji do vrtačky nenasadím,takže musí být ještě nějaká další a to nevím,jestli se dá koupit.Potřeboval bych tu vrtačku vyzkoušet,ale domnívám se,že musí mít připojeny všechny 3 kontakty,aby se rozjela,tedy pokud je v pořádku.Děkuji za pomoc.

Sice z Lidlu nic na "20V" nemám, ale tou kompatibilitou všeho si nejsem úplně jistej. Zaprvé jsem něco o nekompatibilitě někde nejednou zahlidnul, i když se možná jednalo o "12V", kde u něčeho jen něco překáželo a někde snad byla i polarita jinak.
A zadruhé, před časem se je mě dostal na opravu 20V Performance mafl (chcípl střídač pro bldc motorek), kde v BMS baterky nebyl žádný výkonový prvek, jen tavný plíšek, ochranu proti podbití tak musel zajišťovat až střídač, v baterce nebylo čím výstup odpojit, což mi nepřišlo jako standardní řešení kompatibilní se vším.
Nevím, nebudu se hádat, ale co mi prošlo rukama od Lidlu na 20 voltů, tak bylo úplně jedno, jestli to byl mafl, příklepová vrtačka, normální vrtačka, přímočará pila, flexa, nebo sponkovačka, vše šlo na jakoukoliv 20 voltovou baterku.
Proč ti to nejde, těžko říci, muselo by se to vidět.
Koukám, že máš baterku A1 a nejde tam, někam jinam jde?
babetka
hodnocení

Pro Jenyk,

děkuji za info,baterii A1 co mám používám v úhlové brusce od parkside,momentálně nevím označení,dále v performenc vrtačce taky bez problémů a ještě mi jde používat v exentrické brusce rovněž od parkside.Obě verze co jsem uvedl můžu libovolně kombinovat.Tuhle vrtačku mi donesl známý na vyzkoušení a překvapilo mne,že do ní baterie ani jedna nejde.Lze nějak vyzkoušet jenom připojením vodičů,protože pokud propojím plus a mínus s baterii,tak se nic neděje,myslím si,že tam chybí ještě ten třetí kontakt .Děkuji.

Nejsem elektrikář, co ti brání připojit i ten třetí kontakt drátem?
babetka
hodnocení

Upřimně se mi s tím moc nechce experimentovat,není to moje a nerad bych si zničil baterii,nebo jemu vrtačku.Děkuji za rady.

Lídl ešte niekedy v minulosti z Li-onkou robil 18 V sériu a 14,4 V vrtačku.

ttt
hodnocení

0x

to je ten stary model baterek pro parkside performance. Pak presel parkside na model baterek X20 team.

( elektroda.com/...

Tyhle stary baterky nejsou k dispozici a jsou vyrazeny z vyroby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]