Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslíte o tomto inzerátu? Hvězda/trojúhelník?

Od: zajixxx® odpovědí: 19 změna:

Ahoj, dobrý večer :) Můžete mi někdo vysvětlit, smysl této nabídky na bazosi.cz? Nechápu to moc, autor inzerátu nejsem... stroje.bazos.cz/...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Som elektrikar a nic zaujimave na tom nie, krabica, stykace, casove rele, len zapojit si to musi kupujuci sam podla typickej schemy a do vacsej krabice, inak tam neda kable.

jir
hodnocení

2x
Smysl této nabídky je generovat zisk prostřednictvím komponent získaných například ze zrušeného projektu...

hodnocení

2x

CRM-2T /UNI Zpožděný rozběh hvězda / trojúhelník

Popis a zapojení zde

https://eshop.elkoep.cz/crm-2t-uni-/

---

LC1D12 P7 Stykač, LC1D, 12 A, DIN Lišta, 230 VAC, 3PNO, 3 Póly, 5.5 kW

Popis a dokumentace třeba zde (variantu z obrázku nepoznám, asi bude skryta v QR kódu)

https://cz.farnell.com/schneider-electric/lc1d12p7/contactor-3pno-5-5kw-230v/dp/3622101

Můžete to koupit za cenu materiálu.

hodnocení

0x

Čo je na tom zvláštne? Ponúka na predaj automatický prepínač hviezda trojuholník pre trojfázové motory,kde je nutný tento prepínač,kvoli prúdovému nárazu na fázu.

hodnocení

To byla dotaz pro elektrikáře.*smich*Vy jste reagovat nemusel.

Druhýkrát si dajte podmienku na odpoveď s dokladom o vzdelaní.

kare
hodnocení

0x
A ono to snad nejde použít na zapojení elektromotoru do hvězdy a trojúhelníku?
Není to vydrátované (zapojené) a cena všech součástek je stejná jako maloobchodní, takže to je neprodejné. Avšak nic zvláštního na tom není.
doplněno 23.06.25 23:10: Mám Vám zaslat kopii výučního listu?
Váš dotaz je jen výkřik do tmy. *frajer*
Čekáte až někdo napíše, že průchodnou nepůjde protáhnout kabel?
hodnocení

Jak jsem výše psal, opravdu jen pro elektrikáře...

hodnocení

To jsem taky nad těmi průchodkami přemýšel :) Tam moc místa nebude... akorát tam "prodejci" něco chybí, třeba stykač? :)*smich*. Drátování neřeším :)

zajixxx® - zjevně nevíš která bije, protože jsou tam stykače dva. Jen se tu svými bláboly ztrapňuješ. Úplně zbytečná otázka. Laik to stejně nekoupí, když tomu nerozumí.

hodnocení

0x

Já jen vidím, že prodávající není elektrotechnik, ale člověk co prodá ledasco a myslí si, že je to přepínač hvězda trojůhelník byť nevydrátovaný... Ale hvězda trojůhelník jsou správně tři stykače a pominu to, že tam není vůbec žádné místo pro zapojení kabelů a ovládacích prvků...Prostě paskvil...

Proč zrovna 3 stykače.

Na staré pile mám 3 polohový přepínač kde 1 poloha vypnuto, 2 poloha hvězda a po rozběhnutí motoru se to přepne do třetí polohy trojúhelník.

Tady jde aspoň o něco nesmyslně zplacanyho v jednom exempláři, ale horší případ byly dvojzasuvky z Obi, kde otvor pro druhý PE vodič při průchozím zapojení přiléhal ke stěně krabičky, takže ani 1,5mm2 se tam nevešla a jediným řešením bylo do strojků v místě svorky vrtat dírku ze strany.

To že máš přepínač, tak to je něco jiného. Najdi si klasické schéma hvězda trojúhelní se stykačema... Tady v práci mám cca 20 motorů do 40kW a všechny jsou zapojeny s třemi stykači tak jak je vzorové schéma...

Klasické silové schéma (tedy bez ovládacích obvodů).

Co si myslíte o tomto inzerátu? Hvězda/trojúhelník?

hodnocení

0x

smysl této nabídky na bazosi.cz?****asi má něco, co nepotřebuje a nabízí to , aby si to někdo koupil. Něco jako já nabízím jiným.

Nechápu to moc****to je OK, páč spousta lidí něco nechápe.

Nebo jste se chtěl zeptat, k čemu to slouží?

Na odpověď na Váš dotaz, nemusí být člověk elektrikář.

hujer

Má to 2 stykače. že by si prodejce pomýkil Y/D s reverzačním přepínačem? (Pak nemá smysl to čas.relé ).

Pane Hujere, prodejce něco má, myslí si, že ví co to je, tak to prodává.

Já taky prodával starý motor do škodovky, měl jsem vždy 120. Ale zájemce mne upozornil, že podle čísla motoru je to 105ka. Divil jsem se, až synek si vzpomněl, že to byl náhradní motor, do zásoby.

yarda1
hodnocení

0x

Můžeš mi vysvětlit co tě na tom zaujalo?

Jak někdo už psal, jsou tam dva stykače, zřejmě s pomocnými kontakty a cosi jako časovač a zřejmě nezadrátované. Plus krabice s vývodkami a v ní málo místa.

Hodí se ti to a cena se ti zdá přiměřená? Na bazarech se vyskytují i horší míčoviny. Radši bych si koupil úplně nové komponenty, kdo ví v jakém stavu jsou ty z fotky. Takový mezifázový zkrat udělá pěkný ohňostroj.
BTW: Vystudoval jsem FEL ČVUT. Stačí ti to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]