Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup na TEMU- nutnost vyplnit celní prohlášení

Od: hujerml odpovědí: 7 změna:

D den, objednal jsem v TEMU el. součástky v celkové hodnotě cca 850, včetně VAT. Zboží dodáno do Zásilkovny.

Prosím o radu, zda mám podat celní prohlášení. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Součástí platby byl poplatek VAT - celní prohlášení neřešíte.

hodnocení

2x
Obecně - pokud zboží dorazí - nic se neřeší. Jinak může přijít výzva k proclení a v tom případě doporučuji zdarma na celnicka.cz udělat sám online. Pošta nabídne vyřízení za přemrštěnou částku, to je zbytečné.
hujerml
hodnocení

Díky za doplnění, právě jsem nevěděl, zda se nemusím přihlásit sám.

0rion

Kdo proclívá zboží z Temu nevím, ale Česká pošta to nejspíš nebude, protože balíčky vozí Zásilkovna, takže o tohle by se měli postarat oni. Ale jinak souhlas, zbytečné něco řešit, pokud budou potřebovat vaši součinnost, tak se vám sami ozvou.

hodnocení

1x

Zboží máte? Tak clo neřešte! Kdyby ho někdo po vás chtěl, ozval by se před dodáním!

0rion

Pán řeší celní prohlášení a nikoliv clo (které se v této hodnotě zboží neplatí).

hujerml
hodnocení

Mnohokrát děkuji za uklidnění A RYCHLÉ REAKCE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]