Nejste přihlášen/a.
Spadla mi vrtačka NAREX a trochu při tom prasknul plastový kryt v místě u vypínače. Potřeboval bych poradit jakým lepidlem to nejlépe slepit. Je to elektrické zařízení a tak je třeba aby to lepidlo z bezpečnostnícvh důvodů nebylo vodivé. Je známé, že některé lepidla jsou sice špatně, ale jsou trochu vodivé a takové na to by asi nebyly příliš vhodné.
Dobrý den.nedávno jsem opravoval svoji flexu Narex a nebyl problém opravit a sehnat díly.Tedy třeba by šlo,místo lepení s nejistým výsledkem koupit nový plastový díl a bude to OK?
Plast na elektrickém nářadí často bývá ABS, což je dobře lepitelný plast. Mělo by to jít slepit jakýmkoli lepidlem na plasty. Pokud prasklinu mírně naleptáte nitroředidlem, půjde to slepit i dvousložkovým epoxidovým lepidlem v tubách (lepit nutno ihned po aplikaci ředidla). Tímto postupem by to asi drželo nejlépe. Pozor, bez naleptání nebude epoxid v prasklině držet dostatečně.
Poznámka: každé běžné lepidlo funguje jako elektrický izolant.
0rion: "Poznámka: každé běžné lepidlo funguje jako elektrický izolant." Naprosto hloupá a nepravdivá poznámka. Lepidla jsou namíchaná chemie a je známé, že některé chemikálie jsou více či méně elektricky vodivé. Kdysi v práci jsme používali lepidlo Heffed a zjistilo se že je trochu vodivé a tak jsme měli zákaz s ním lepit elektrické věci které by mohly dojít ke styku s částmi pod napětím.
Pane "hlavicko", téměř všechna běžná lepidla pro domácí použití mají po vytvrdnutí velice nízkou elektrickou vodivost, takže se chovají jako elektrické izolanty. Že byste nechtěně koupil lepidlo, které bude mít tak vysokou vodivost, že vás u vrtačky na 230V bude ohrožovat na životě, je téměř vyloučené. Nicméně pro klid duše bych vám raději doporučil koupit novou vrtačku.
0rion: "velice nízkou elektrickou vodivost, takže se chovají jako elektrické izolanty." Nízká elektrická vodivost znamená vodivost i když nízkou a proto to nelze považovat za elektricky nevodivé.
"Že byste nechtěně koupil lepidlo, které bude mít tak vysokou vodivost, že vás u vrtačky na 230V bude ohrožovat na životě, je téměř vyloučené." Vyloučené to vůbec není. Na Google jsem si zadal k vychledání "elektricky nevodivé lepidlo" a vychledalo mi to hlavně samé elektricky vodivé lepidla nebo takové u kterých elektruická vodivost není uvedená, ale nic co by bylo označené jako elektricky nevodivé.
Já bych tobě zase doporučil nedělat ze sebe chytráka a neradit něco v čem se vůbec nevyznáš.
Dále na vás nebudu reagovat, je vidět, že jste v elektrotechnice a materiálech odborník, takže je zbytečné cokoli vám vysvětlovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.