Nejste přihlášen/a.
Odešla podruhé nabíječka? Zakouřilo se z ní? Dá se rozebrat a kouknout na obvyklou závadu - tedy elektrolytické kondenzátory?
Tys už šmiknul tu malou koncovku? Víš, že existují redukce? Namátkou vi.aliexpress.com/...
Pokud do toho nevidíš, tak je nejlepší koupit správnou nabíječku. A protože závada může být ne v nabíječce, ale i v notebookou, tak bych novou nabíječku pro začátek zapojil aspoň přes měřák spotřeby jestli není přetěžovaná.
Měl jsem podobný problém (síťový zdroj k picí fontánce pro kočku), našel jsem zdroj stejných elektrických parametrů k něčemu jinému, samozřejmě s jiným konektorem (vzpomněl jsem si, že EU chtěla, aby externí síťové zdroje měly stejné konektory, asi se jim to moc nepovedlo), tak jsem to vzal do elektrokrámu, koupil jsem si odpovídající protikusy a ubastlil jsem redukci.
multimetr je dobrý pomocník, ostatně je dobré i změřit pak ,jestli s to blbě nespájel a nemáš tam třeba půl ohmu někde.Tento layout znám, je to +,- a něco jako ID.
Ale nemusím snad psát, že zapojení opačnou polaritou zničí základní desku, mám to ověřené. I když možná jsem překvapen a jen odešly nějaké zenerky(diody) nebo tavná pojistka, ale k zjištění a opravě je potřeba zručný páječ a diagnostik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.