Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit vodiče kabelu nabíječky?

Od: karapax odpovědí: 5 změna:
Zdravím, odešla mi už podruhé nabíječka na notas. Ta poslední byla Čína, tak jsem koupil raději originál hp z druhé ruky. Parametrove je správná, ale nevšiml jsem si, že má menší konektor, tzn. nezapojím ji. Dá se nějak přepojit konektor z té staré? Respektive ustřihnout kabel a spojit? Kdyby tam byli normálně tři vodiče vedle sebe, tak to zkusím rovnou ani se neptám, ale tenhle typ kabelu jsem ještě neviděl. Sorry jestli je to banální věc, jsem laik. Mám i páječku a další blbosti. Potřebuju ten ntb mít v provozu co nejdřív, časem koupím novou pokud to bude nevyhovující. Díky za případné rady!
Jak spojit vodiče kabelu nabíječky?
Jak spojit vodiče kabelu nabíječky? #2
Jak spojit vodiče kabelu nabíječky? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Odešla podruhé nabíječka? Zakouřilo se z ní? Dá se rozebrat a kouknout na obvyklou závadu - tedy elektrolytické kondenzátory?

Tys už šmiknul tu malou koncovku? Víš, že existují redukce? Namátkou vi.aliexpress.com/...

Pokud do toho nevidíš, tak je nejlepší koupit správnou nabíječku. A protože závada může být ne v nabíječce, ale i v notebookou, tak bych novou nabíječku pro začátek zapojil aspoň přes měřák spotřeby jestli není přetěžovaná.

karapax
hodnocení

Nabíječka měla led kontrolku, ta přestala svítit a od té doby nefunguje. Je fakt že se to stalo někdy během doby, kdy jsem ntb i s nabíječkou vzal do dílny, je možný, že se to tam někde třísklo. Byla made in china , oproti té originál Hp hrozně lehká. Vydržela 3 roky, docela úspěch. Dovnitř jsem se nedostal, je to zřejmě dobře zalepene/ zalisované. I když jsem to zkoušel jenom nožem, možná by to ve svěráku majzlíkem povolilo. Respektive určitě :D otázka jestli by to přežil vnitřek… U té první odešel kabel, prostě jsem ho po 10 letech ukroutil, a i když jsem to pořád zalepoval, tak už pak jiskřil, kouřilo se z něj a přestalo nabíjet.
Ustřihnul jsem kabel na té staré původní, ten ukroucenej. Na té nové zatím je. Zkusím tu redukci. Mě to i napadlo, ale říkal jsem si že to beztak bude nějaký atyp a že to neseženu. S tím měřákem spotřeby to vyzkouším, je fakt, že by se na té nabíječce někdy daly dělat vajíčka. Pokud by byla spotřeba vysoká, jak se to řeší? Stačí nová baterie?
Jinak by mě stejně zajímalo, jak je to s tím kabelem, protože na té čínské (ten jsem ustřihnul taky), tak je normální tří-žílový (barvy cerna, červená, bílá) zatímco na té originál hp, je to jako na fotce, tak, že jeden vodič “obaluje” ten první atd.. , jestli to chápu dobře. (barvy modrá, bílá a černá?). Nešlo by to teoreticky spojit.? Docela bych takový provizor ocenil, než seženu tu redukci atd.
Jo a moc díky za cenné rady.
Ps. Omlouvám se za pravopis, píšu to na mobilu ve spěchu.
karapax
hodnocení

Nakonec se ten provizor slátaný z těch dvou starých nabíječek podařil. Ten vodič u kterého jsem si nejvíce nebyl jistý, co to je, tak byl ID vodič. Na Hp to byl modrý na čině černý. Kladný pól byl na hp bílý a na Číně byl bílý zemák. Ten chat gtp je fakt skvělá věc.
Jak spojit vodiče kabelu nabíječky? #4

yarda1
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém (síťový zdroj k picí fontánce pro kočku), našel jsem zdroj stejných elektrických parametrů k něčemu jinému, samozřejmě s jiným konektorem (vzpomněl jsem si, že EU chtěla, aby externí síťové zdroje měly stejné konektory, asi se jim to moc nepovedlo), tak jsem to vzal do elektrokrámu, koupil jsem si odpovídající protikusy a ubastlil jsem redukci.

kutilska.poradna.net/...

Jak spojit vodiče kabelu nabíječky? #5

hodnocení

0x

multimetr je dobrý pomocník, ostatně je dobré i změřit pak ,jestli s to blbě nespájel a nemáš tam třeba půl ohmu někde.Tento layout znám, je to +,- a něco jako ID.

Ale nemusím snad psát, že zapojení opačnou polaritou zničí základní desku, mám to ověřené. I když možná jsem překvapen a jen odešly nějaké zenerky(diody) nebo tavná pojistka, ale k zjištění a opravě je potřeba zručný páječ a diagnostik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]