Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení smart mobilu s počítačem

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Jedná se o xiaomi , ale snad nezáleží na telefonu.

Po připojení k počítači se objeví že je telefon připojen ale to je vše.

Musí se někde povolit že obsah mobilu můžu na počítači prohlížet ale kde se to v tom telefonu povolí?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Řešil jsem taky na Xiaomi, je třeba posunout obrazovku nahoru, případně u některých typů dolů, pak se objeví nabídka, jak píše kmet (je schovaná). Jinak se mobil jen nabíjí z USB portu..

*palec2*

A ještě doplním, třeba taky zjistit, jestli je ten kabel kterým připojujete mobil k pc, datový, nebo jen nabíjecí.:-D

Kabel má dobrý, mobil propojen s PC, píše. Ale pro jiné případy důležitá informace. Ale co jsem se setkal s Xiaomi, dodané kabely s nabíječkou byly pro připojení k PC bezproblémové

kmet
hodnocení

1x

Otázka jak vyšitá pro chata. IMHO by telefon měl po zjištění počítače na druhé straně kabelu zobrazit dotaz, co chceme dělat. Bývá tam 1) nabíjet 2) přenos souborů / android auto (MTP) 3) přenos fotek (PTP). Pokud se neptá, je to nejspíš v nastavení tak nastaveno. Takže najít v nastavení (výchozí konfigurace USB) a nastavit podle vkusu.

hodnocení

0x

Jo, přesně tak. Já mám Samsung a ten se po připojení k PC přes USB ptá, jestli chci přenášet soubory, nebo sdílet připojení atd.

111®
hodnocení

0x

na telefonu záleží..já to měl schováno pod nějakým povolením vývojáře či tak nějak a pak se dalo povolit USB ale detailně to nevím, už mám jinou značku

hodnocení

0x
Když stáhnete oznamovací lištu, tak tam visí dotaz, jaký typ připojení chcete, jestli jen nabíjení, nebo přenos fotek, nebo přenos souborů.
Pokud si v nastavení odklikáte menu vývojáře, tak je tam možnost toto přednastavit.
Pokud připojuje zamčený mobil, tak se nabídka nemusí zobrazit, pokud odemčený, tak se zobrazí nabídka možností (nabíjet, přenos souborů, android auto), tak to mám já, nemusí to tak mít tazatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]