Nejste přihlášen/a.
Máme televize LG s DVB-T. Jsme zatím stále na analogovém vysílání - máme od UPC.
Koncem srpna u nás bude analog vypnut a tak by mě zajímalo, jak postupovat dál, pokud budeme chtít stále UPC. Vím, že DVB-T je na pozemní vysílání, budem tedy potřebovat na příjem od UPC jejich set-top-box?
+ na baráku nechali udělat anténu, můžeme se na ní připojit, ovšem když jsme na ní, tak nám digitální vysílání jde jen na jedné televizi a druhá (ta samá, ale v jiném pokoji) nechytne vůbec nic, i když je vše propojené.
+ dvd rekordér máme také s DVB-T, nevíte, zda bude možné nahrávat pořad s v tv sledovat jiný pořad, než ten nahrávaný?
Díky
Pokud máte připojení od UPC,nesouvisí to s vypínáním analogového vysílání na DVB-T.Jen je třeba přepnout TV na příjem analogu.Tito satelitní a kabeloví poskytovatelé se neradi vzdávají analogového vysílání.Je to pro ně jednodušší.
JABRAKA
Jabrako, VAše odpvěď se mi nejeví cela OK. Pokud u Vás tazatelé bude pozemní digitál, okamžitě UPC vypověďte smlouvu a uvedeným TV přijímačem sledujte to, co je Vám nabízeno zadarmo vzduchem a ne to draze placené a NEKVALITNÍ! s minimálním rozlišením obrazu přijímáte kabelem. Já sleduji pozemní dig. již 3 roky, nikomu nic neplatím a jsem s kvalitou "velmi" spokojen a teĎje tu cca 14 programů. Kdo by chtěl víc je "blázen". (regoin Brno)
Vcelku souhlasím s miramira, ale v nečem i s Jabrakou. Asi UPC vypne analog, ale pustí do kabelu DVB-C takže koupit nebo pronajmout jejich STB, existují i jiný řešení, ale někdy to trochu kulhá. Nemám žádnou velkou zkušenost s DVB-C od UPC tak těžko radit jak to funguje a co pujde a co nee. Ale pozemní DVB-T, pokud ti stačí nabídka asi 13 programů, záleží tedy na lokalitě, tak je asi nejlepší. Pak bych zařadil satelit a volný neplacený programy, to je vlastně nabídka DVB-T plus slováci a nakonec bych zařadil placený DVB-C. Ovšem někdo to může vidět jinak.
Osobně mám všude v bytě satelit a neměnil bych, ani za zlatý prase. Většinou mě stačí základ a když chci tak si neco málo připlatím,na měsíc na dva na tři a pak zase třeba půl roku nic. Tohle mě maximálně vyhovuje.
Zajímavý, že tazatel chytne DVB-T jen an jednu telku, mělo by to jít všude a nahrávat na DVD taky něco jinýho než na co se díva v telce. Máš skutečně vše propojrno jak má být?
souhlasím, ale naskytuje se zde otázka... víme že tazatel má tv s DVB-C?, pokud sem se dobře díval tak nevíme. jen upozorňuju, že to televize mají často ale ne běžně a ne všechny. Prostě některý jo, některý ne. Teda spíše dřívější modely.
Kdyby neměli DVB-C tak bych přešel na vzduchem šířený signál. Ale v dnešní době platit za TV . . . je to trochu princip Česka, kde se platí za takřka kde co. Pro mě je lepší buď satelit s věčnou kartou za 2000,- nebo pozemní digitál. Stačí že máme zpoplatněný internet a tak.
ano vše je správně propojené, v celém baráku to dělal jeden chlapík, co všechno propojil vyzkoušel atd. a vše šlo, všechny programy na obou televizích, problém začal být v tu dobu, kdy už byl udělán celý barák, tak druhá televize hrála jen občas a to jen některé programy a pak druhá televize nechytla už žádný program. Pán to zdůvodnil tím, že je nás na to hodně na ten satelit a tak přidal jeden zesilovač, ale i tak to nešlo, tak na celý barák přidal zesilovače dva a šlo jen něco a ted nejde zase nic. Hodně lidí právě místo této varianty zadarmo zpět zvolilo UPC, které aspoň jde.
Předpokládám, že když se hodně lidí vrátilo zpět k UPC tak je problém s příjmem asi u více lidí, nejen u tebe. Pak to bude problém STA a ne tvůj, ovšem ty na něj doplácíš. Chlapíka chytnout, dotáhnout do baráku třeba násilím a nepustit dokud vše nepujde jak má. Ovšem někdy to je složitý... mám osobní zkušenost. V bytovce mám dělal jeden chlapík taky STA, nasliboval lidem hory doly a hodně jich slyšelo na to, že si nebudou muset kupovat set-top-boxy. Signál z DVB-T i ze satelitu převedl na analog, poslal do koaxu, přidal k němu i původní DVB-T tak i DVB-S a dopadlo to asi tak jak muselo... na analog se skoro nedalo dívat... na DVB-S chyběla jedna polarizace, děs a hrůza. Neustálé úpravy a opravy měli za následek, že když vyladil třeba Novu tak nešla Prima, když po půl roce vyladil Primu, nešla ČT 1 a tak stále dokola. celá ta sranda stála přes 80.000 Kč,- .Asi po roce jsem přesvědčil nájemníky, že tudy cesta nevede, chlapíka jsme poslali kamsi, pozval jsem jinýho, spolehlivýho... celou technologii, která ještě z poloviny pamatovala když byl Šemík hříbě vykopal, dal tam novou, něco málo tedy použil, s analogem jsme se jednou provždy rozloučili a ejhle, po nákupu STB, případně satelitů nebo v polovině případů nových televizí...(on ten Rubín zkrátka není na věčný časy a nikdy jinak) všichni spokojený, obraz jak víno a až za 14 dní spustí MUX 2 tak bude spokojenost ještě větší.
Když se podíváme blíže na rozdíly v přenosu televizního signálu a jeho příjmu doma,máme na vybranou signál analogový(dnes na ústupu),a digitální.Kvalita analogového a digitálního signálu ve studiu se neliší.Teprve na cestě k posluchači,divákovi dochází k poruchám,způsobených různými vlivy.Tyto vlivy u kabelového a satelitního přenosu jsou minimální,takže přechod na digitální verzi tak netlačí poskytovatele služby.Nevím,jaká je dnes tendence u těchto přenosových cest,asi jediné omezení je u přenosu programů HDTV a dalších informačních kanálech,které je možno dodat jen v digitální podobě.U DVBT cesty je to ovšem stěžejní záležitost.Pokrytí kvalitním obrazem,maximální využití šíře pásma a minimální ovlivnění signálu počasím,terénem a elektrickým rušením je u pozemního vysílání dnes nutností.I když má svá omezení asi bude pro většinu zákazníků nejschůdnější.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.