Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vířivá pračka nepere

Od: petra odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám vířivou pračku se šnekem dole. Pračka vydává zvuk jako při praní, dokonce i cvaká jako když se mění směr točení šneku, ale šnek se netočí. Poradí někdo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozobrat, dat dole kryty, overit, ci sa toci samotny motor, hladat poskodeny prevod / padnuty remen.

Jednoduchsie ale bude ist s tym na zberny dvor a kupit normalnu modernu pracku. Naklady na prevadzku, kvalita prania a celkovy komfort budu lepsie. Ak to totiz nedokazete opravit sama a nahradny diel nebude za 100 CZK, ziadny opravar sa tym zaoberat nebude alebo len jeho vyjazd prevysi zostatkovu cenu pracky.

riva
hodnocení

1x

To už je historie. Ale šnek musí být nějak poháněn. Otočit pračku vzhůru nohama a podívat se.

petra
hodnocení

Tu historii si nechte od cesty. Na to se vás nikdo neptal.
No ty kra.o, pro takovou reakci riva jistě dával dobrou radu ...
Ale ptal.
Bez otočení pračky a tak nalezení závady už je i Váš kus pračky jen historií. Ostatně, nejspíš i po zjištění, samo se to stejně neopraví.
Nebo snad čekáte, že po vznešení dotazu do poradny se jak mávnutím proutku najednou zjeví u dveří kouzelník, co přijde pračku otočit? Nebo radši rovnou radu typu "restartovat"? :)

hodnocení

1x

Ak je to tá stará biela, Tak buď spadol remeň,čo je tá lepšia možnosť. Ak je to aj so žmýkačkou,tak tam je ešte možná ďalšia vada a to je už horšia možnosť,že odišli odstredivé spojky v reminici na motore a to asi ťažko zoženiete. Na motore sú dve voľne sa otáčajúce remenice a podľa otáčiek motora sa zapínajú,buď šnek alebo žmýkanie.

hodnocení

1x
Ta pračka má určitě nějaké označení, nebo se dá vyfotit.
Je potřeba ji položit a podívat se, jak je šnek poháněn. Nejspíš řemenem, který teď leží pod pračkou, nebo jeho zbytek visí na hřídeli.

hodnocení

0x

Pokud pračka vydává zvuky praní a cvakání, ale šnek (převodovka) se netočí, pravděpodobně došlo k poruše převodového mechanismu – může to být zlomený nebo vyšoupnutý převodový čep, opotřebovaná spojka či poškozený motorový převod; doporučuji nechat pračku zkontrolovat servisem, protože oprava převodovky nebo výměna šneku obvykle vyžaduje odborný zásah.

mnd®
hodnocení

0x

Takovou

Bez otočení minimálně na bok a podívání se to nepůjde.Moc se tam toho pokazit nemůže.

Vířivá pračka nepere

prostromek
hodnocení

0x

Jak se píše výše, podívat se dolů,

--------------------------------------------------

ale já bych nejdříve vytáhla šňůru z elektřiny.

Pokud tam je voda, tak vylít. A začala bych vyčištěním šneku.

Šnek bych vyšroubovala (opačně, to snad víte) a vyčistila bych všechnu špínu, písek, vlákna okolo hřídelky. (nevím, jak se to jmenuje, na čem to je posazené).

Možná za ta léta používání je šnek utemovaný různými vlákny z prádla.

Byla to tedy bílá, sólo pračka Romo, bez vedlejší ždímačky.

Moje zkušenost a vlastní práce.

mnd®

ale já bych nejdříve vytáhla šňůru z elektřiny.

...
Já bych teda nejdříve vytáhl zástrčku ze zásuvky,ale každý má jiné pojmenování a myslí to samé ;) .

Ta nějaká voda dole je tam bohužel vždycky a nikdy se nevyčerpá všechna.x

Šnek byl snad u těch nějakých posledních modelů v té starší době,ale potom byla (a je) éra výřivých.

Tam se toho moc pokazit nemohlo - jednoduché ovládání,tři prg.bez zbytečné elektroniky...

Vířivá pračka nepere #2
prostromek

mnd - my takhle tedy mluvíme běžně.

Po odborné stránce ale chápu, že Vás to tahá za uši.

= výřivá pračka = nemá s výrem opravdu nic společného.

Je to 1 :1 *sok*

mnd®

*palec* vířivá

tlačítko na klávesnici je o kousek vedle ;) jsem se uťuknul a nezkontroloval text *pivo*

prostromek

Je zajímavé, že jsem ten piviho nápoj chtěla dát také, ale nakonec jsem cukla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]