Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

POMOC- nejdou data ani wifi

Od: krat odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, byl mi měněn praskly displej za nový,nebylo to v servisu,ale od jednoho chlápka, u kterého si hodně lidí servisuje mobily. po výměně mi nešla data ani wifi a vedle ukazatele signalu byl vykricnik,volat a posilat sms jde.

domluvili jsme se,že mu telefon znovu odevzdam a že to vyřeší,pak mi tedy volal a říkal,že je hotovo,že to byl nějáký antenovy kabel,který byl spatne zacvaknuty.Po zkousce opět stale nejdou data ani wifi. nevíte co by to mohlo být jiného? děkuji za odpoved.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jde volání a SMS, pak je anténní signálová cesta v pořádku. Wifi má "samostaný" modul, u dat je otázka jakou cestou je přijímáte. Takže já to vidím na poškození wifi modulu, u dat neumím odpovědět, když nevím, jak data přijímáte.

krat
Omluvám se, moc nechápu jak to myslíte s tím příjmem dat. Mám operátora o2 (tarif) a esim, data čerpám z neomezeného tarifu. Děkuji za odpověď.

hodnocení

1x
Ať vám předvede, jak to funguje, když to opravil. Ale ne půl metru od wifi routeru.

leroy
hodnocení

0x
Tipuju to na něco s anténovým kabelem.

krat
hodnocení

0x
A nevíte přesně co s ním? Mohl ho třeba špatně zapojit?

mathew
hodnocení

0x

Co by to jako mělo být jiného? Shnilým jablkem na stole to nebude takže zbývá ta anténa, když do ní vrtal. Ještě teda mohl rozbít přímo ten modul nebo základní desku, ale to by nejspíš nefungovalo nic...

hodnocení

0x

Co jsem vysledoval na diskuzích ve fórech, tak O2 má problém s DNSkou.

Furt se to s*alo, tak jsem na routeru přenastavil O2 DNS (192.168.1.1) na googlovský primární 8.8.8.8 a sekundární 8.8.4.4

Tak to vyzkoušej, i na mobilu

Na datech zadej na Private DNS dns.google

Na wifi v Nastavení IP z DHCP na Statická a tam DNS1 buď ponech O2čkovskou a DNS2 na záložní google 8.8.4.4 nebo změň o2čkovskou taky na primární google 8.8.8.8

krat
Tak jsem problém vyřešil sám pohledal jsem na anglických stránkách a stacilo jít do nastavení kliknout na ikonu datum a čas a zakliknout automatickou změnu,najednou se rozjela data i wifi. Děkuji všem za rady!

Aha, takže styl blondýny. Nejede mi auto, co s tím může být? Není tam benzín...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]