Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozvěna při hovoru

Od: petra01 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, koupila jsem si nový mobil redmi 13, nemám ráda mobil stále u ucha tak telefonuji na hlasitý poslech, některé hovory ok, úplně bez problémů, ale asi třem lidem když telefonuji na hlasitý poslech tak říkají že se slyšejí dvakrát něco jako ozvěna asi. Já s nimi telefonuji tak se slyším normálně akorát tam slyším tak jako by praskání. Je to pouze asi u třech lidí s ostatními je vše ok, myslíte že mám něco s tím mobilem? Používám ho teprve 14 dní děkuji za rady. Při hovoru snížím zvuk. Ještě bych chtěla podotknout že jsem si dala zpět simku do starého mobilu a volala těm lidem a vše bylo OK pokud s nimi telefonuji bez hlasitého poslechu tak se slyšíme normálně. Děje se mi to pouze asi s třemi lidmi s ostatními vše v pořádku tak nevím jak je to možné děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mobilu nic není. Nesnáším, když někdo volá s mobilem před pusou jako do chleba s máslem. Obtěžuje to okolí a pokud jsem naopak volaný, většinou je z toho velmi špatná (někdy nepoužitelná) kvalita hovoru.
belus

Ja zase nesnasim,kdyz nekdo reaguje na to co tazatel nepotrebuje. Je to proste jeho problem jak telefonuje.

Jdi si dat chleba s maslem.

Belus
A Vy tedy přinášíte svým zbytečným komentářem radu jakou?
belus: v mé odpovědi ti bystřejší najdou správnou odpověď na tazatelův dotaz. Narozdíl od tvé uštěpačné poznámky.

zam
hodnocení

1x

Snad Vám někdo odpoví fundovaněji,já jen vím že hovory jsou zpožděny aby nedocházelo k houkání zpětnou vazbou.To je ta ozvěna.Se zpětnou vazbou mají problémy zvukaři při živých vystoupeních.

111®
hodnocení

1x

Logické. Vaš telefon snímá zvuk z hlasitého přenosu a vrací zpět na druhou stranu. Pravděpodobně také mají ginu na hlasito.

hodnocení

1x
Jde principielně o vlastnost, která se asi projevuje u různých telefonů v různé míře.
Možná ne u každého, mohla by ale jít ovlivnit.
Minimálně u mého bývalého telefonu Ulefone byla možnost se dostat do servisního menu, kde se editací různých čísel dalo leccos změnit a plno toho se týkalo právě zvuku. Namátkou celkové zesílení zvlášť sluchátka, reproduktoru a mikrofonu, pak zvlášť pro různé zdroje zvuku a to asi nejpodstatnější pro tenhle případ, různá citlivost a úroveň potlačení ruchů na pozadí.
Takže bych hledal něco takového, pokud to daný telefon také umožňuje, ale určitě to nerozvrtat pokus/omyl ...
Jinak já se pravidelně potýkám s opačným problémem - když mi polovička volá z auta s telefonem v držáku, kde na něj fouká topení, telefon samozřejmě potlačí ten zvuk proudícího vzduchu a s ním i všechno o podobné intenzitě včetně hlasu. Není tedy slyšet hlas ztrácející se v hučení vzduchu, ale téměř ticho narušované jen hláskami s nejvyšší intenzitou :)
A nejhorší je držák přímo do mřížky výdechu ventilace, tam jsem jí musel vysvětlit, že s naplno puštěným větrákem není slyšet opravdu vůbec nic a není to tím, že bych byl hluchej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]