Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie nitro Scooter

Od: plush® odpovědí: 8 změna:
Zdravím mám ko bazerii.
Origo stojí s obyč články 5000kc
Jsou tam čínské baterky a když to poskládám ze 4ks zvlášť koupených vyjde to na 2000kc.
Lze to tak provést když mají stejnou kapacitu? Děkuji

Výměna baterie nitro Scooter
Výměna baterie nitro Scooter #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Klidně. To vypadá na olovo. Já bych se teda zamyslel a předělal to na lithium, protože olovo dlouho nevydrží.

asd1
Vzhledem k tomu jak casto kolobrndy hori a kde se parkujou bych si lithium dost rozmýslel.. kolobrnda s pidikoleckama = vibrace, to baterkam asi moc dobře nedělá...

Tak tohle na olovo moc nevypadá.

Výměna baterie nitro Scooter #3
Ale RISK - protože plyny při nabíjení.
Je to obyčejný zálohovací agm olovo.
Lifepo4 nehoří a odhadem za 4 tisíce pořídí i trochu větší kapacitu, co se ještě vejde na původní místo. Nemluvě o nesrovnatelné skutečné využitelné kapacitě a nižší hmotnosti. Jen kromě 16 článků je potřeba ještě odpovídající bms s balancerem, ideálně kapacitním.
asd1

jj, magdon - olovo = rozklad elektrolytu na vodík + kyslík při plynování

taky souhlas, radši LiFePo4

vernon
Chce ušetřit peníze a ty mu radíš koupit litiovou. Získáváš cenu za nejdebilnější odpověď.
Trakční litiovky jsou mnohem bezpečnější, než ty co máme v mobilech...
@magdon Vypadá...
16 lifepo4 článků 14Ah vyjde v tuzemským obchodě na 3328 korun a reálně bude mít tak dvojnásobně delší dojezd nesrovnatelně vyšší životnost a nižší hmotnost než u olova

hodnocení

Mám to v plánu... Tyto jsou obyč Čína.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]