Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární powerbanky pro mobil

Od: zlutik odpovědí: 7 změna:
Jak nabíjet solární powerbanky banky?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

3x

Jako první můžete vyzkoušet starobylé kouzlo z Irska. Vypravte se do lesa nebo k potoku a vytrhejte sedm lopuchových kořenů. Ty usušte a rozemelte na prach. Zalijte je silným alkoholem a přesuňte do uzavíratelné lahve. Tu zavřete a kolem hrdla ovažte přírodní (nikoliv umělý) provaz.

Lahev zavěste nad zápraží, na balkon, do okna, tak, aby na ni svítil dorůstající Měsíc. Po 90 hodinách ji opět otevřete a nasypejte do ní špetku zlatobýlu. Výluh v noci po kapkách rozlijte kolem domu. Při lití můžete odříkávat: "Přes sedm lopuchů neprojdeš, zloduchu!" Zaklínání je potřeba vyslovit třikrát a hodně rázně. Nakonec řekněte jednou: "A tak se staň!"

20.05.25 07:23
Hezké. :)
thetruth

@tomkk: Děkuji, ale nejsem autorem, používám to občas jako ironickou odpověď, a zde to tak hezky sedlo. Zdroj je zde:

bydlimekvalitne.cz/...

S kolegou jsme si vysmáli plíce, když jsme ten článek četli :-D

Bylo mi to jasné a hned jsem si to našel. Ale neznal jsem to, proto oceňuji.

hodnocení

0x

Nejlépe na slunečním svitu. Nebo můžete svůj dotaz trochu rozvést a konkretizovat.

riva
hodnocení

0x

Jako každou jinou - tedy nabíječkou ze sítě. Solární nabíjecí výkon záleží na ploše, takže pokud nemá plochu alespoň 20x20cm, nemá cenu se se solárním nabíjením zabývat.

hodnocení

0x
Bězná kompaktní solární nabíječka má solární článek prakticky jen na ozdobu. Velmi hrubým odhadem dá článek při ideálním osvitu třeba 200 mA. Powerbanka má např. 10 Ah. Tedy na plné nabití byste ji musel vystavit kolmo slunci 50 hodin, což je cca 8 dní, když bude stále jasno a stále ji budete natáčet kolmo ke slunci a nebude za sklem. A to se vyplatí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]