Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS lokátor repro

Od: vaclavberan® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, jak umlčet tuto cinskou věc?
Co je "pipak", jak nahradit do obvodu, za co?
Dekujuu
doplněno 18.05.25 11:19: Omlouvám se za špatně poskladanoz otázku.
Je to hledač klíčů, koček atpod.vfungujici přes (něco jako) bluetooth. Přes aplikaci se dá vyhledat, kde je. Případně u něj zapnout alarm-pipani. Ta mě otravuje a chci ho umlčet.
Otazka1: která součástka na obrázku ten protivný zvuk vydává?
Otázka 2: Bude plnit obvod zakl.funkce po jejím vypájení?(asi ne?)
Ot:3 čím ji nahradit? Co drží hubu.
K ot.3: napadl mě stejný odpor nebo tak něco
NA DRUHE STRANE NIC NENÍ.
Děkuju za Vás čas a oml.se
doplněno 18.05.25 15:14: V krytu pouze tlačítko a nad ním dioda. Taky se mi zdál pravděpodobnj repracek ta černá kostička s , ale připájená na 4 místech

GPS lokátor repro
GPS lokátor repro #2
GPS lokátor repro #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Co je "pipak", jak nahradit do obvodu, za co?

Formulujte svojí odpověď jako člověk. Díky. Nebo taky můžu napsat:" Co je žárovka, jak nahradit za co?"

Jak chcete nahradit žárovku, aby jste nezměnil smysl té věci. Z pípákem je to stejné, ne?

Nechcete z toho vyrobit hodinky z vodotryskem?*smich*

hodnocení

Hezký den, oml.se.
Má odpověď bez velkého přemýšlení by zněla: je to ta kulatá věc uprostřed, zdroj světla. To co svítí.
Náhrada
a) s el.energii: má mnoho variant podle požadavků na výkon i barvu..atpod
b) bez el.energie: přes den slunce(venk.prostredi, světlo prostupuje i sklem-oknem), svit(úplněk TOP)
NEBO světlo vydává OHEŇ...různé formy, tj na Vaši další případnou otázku. Jak zacházet, kontrolovat, zamezit ostatním nežádoucím vlivům které produkuje spolu se světlem, aby nevznikaly škody atd atd
bear

Zdravím :)

Velká stříbrná mince uprostřed (na obrázku není a jsou jen kontakty), je baterie.

To, co svítí je za dírkou krytu, na fotce na 9 hodině od té baterky a je u ní napsáno LED.

Bez pípáku to nebude plnit funkci airtagu při hledání třeba klíčů (když to vejce bude na klíčích). Pouze blikáním to asi jen tak nenajdete.

Tedy bez pípáku je to podle mě stejně platné jako elektrický přímotop bez topné spirály. To jsem chtěl naznačit ;).

Zkuste foto z druhé strany desky po odkrytování. tam asi bude piezo měnič. Nahrazovat nemusíte ničím. Stačí ho vyletovat.

bear

Tak asi to bude ta černá ksotička. Tady na tomhle airtgu je taky a dokonce s dírkou. Tak to asi bude nějaký piezoměnič.

GPS lokátor repro #4

hodnocení

0x

Zdroj zvuku je na druhej strane. GPS lokator to urcite nie je.

bear

Jak to? No možná spíše bluetooth pípák na hledání klíčů.

reddit.com/...

coolbe.com/...

hodnocení

Omlouvám se za špatně poskladanoz otázku.
Je to hledač klíčů, koček atpod.vfungujici přes (něco jako) bluetooth. Přes aplikaci se dá vyhledat, kde je. Případně u něj zapnout alarm-pipani. Ta mě otravuje a chci ho umlčet.
Otazka1: která součástka na obrázku ten protivný zvuk vydává?
Otázka 2: Bude plnit obvod zakl.funkce po jejím vypájení?(asi ne?)
Ot:3 čím ji nahradit? Co drží hubu.
K ot.3: napadl mě stejný odpor nebo tak něco
NA DRUHE STRANE NIC NENÍ.
Děkuju za Vás čas a oml.se

lll
hodnocení

0x
Vyfoťte i tu druhou stranu, co "na ní nic není"
A taky vyfoťte to zařízení zakrytované z obou stran, nějaké dírky by mohly prozradit kde se zvuk pod tím vyrábí.
A když je tišťáček s baterkou bez obou krytů, tak také píská? Pak by mělo jít zjistit co na tišťáčku píská, ne?

hodnocení

0x
Pokud optavdu z druhé strany nic není (může to vypadat i jako zlatý kulatý plíšek), tak by to mohla být ta hranatá součástka dole s pluskem. Opište její označení.
bear

Mohla, ale je u ní napsáno L1. Plus je asi k vůli smyslu směru protékajícího proudu cívkou.

Není to cívka, je to zvukový měnič s dutinkovým rezonátorem. Přelepte otvor lepicí páskou a uvidíte, že to výrazně ztichne.

mll
hodnocení

0x

Nezbyde než vypozorovat, odkud se zvuk ozývá.

Neni náhodou v krytu piezoměnič (takové zlaté kolečko s keramickým středem).

L1 by měla být indukčnost (teda to označení, jinak tak klidně může reprák vypadat), ledaže by byla udělaná tak, aby vydávala zvuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]