Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynova varna doska

Od: belus odpovědí: 13 změna:

Zdravim vsetkych a prosim nejaku radu okrem takych,ze si kup novu.

Mam asi rocnu plynovu varnu dosku Whirpool ( 4 horaky ) Problem, ktory mi vznikol je ,ze pri zapalovani plynu mi iskra neprestava cvakat.Ide to minutu/dve a potom prestane.To sa deje pri kazdom zapalovani a je jedno, ktory horak zapalujem.Preto sa pytam,ci nema niekto s tym skusenost.Mozno je to iba prkotina.Nechce sa mi to odmontovavat,nosit do servisu,aj ked je v zaruke a cakat tyzden/dva.Skuste poradit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Stalo se to i mě na chatě. Nakonec jsem vyndal a vyčistil to tlačítko, kterým se to zapíná. Bylo zanesené různým bordelem od přeteklých hrnců, takže po zmáčknutí se špatně vracelo a muselo se povytahovat ručně.

111®

Přesně tak bych to doporučil hledat a opravit. Odpojit id zásuvky je nutnost

hodnocení

2x

Tohle by mohla být drobnost a mechanik by to mohl udělat u vás doma. Zkuste reklamovat a trvejte na opravě/kontrole u vás doma!

doplněno 16.05.25 23:40:

Trochu nechápu, jaký vliv má územní umístění spotřebiče na výkon záruky! Tomu mechanikovi do Maďarska stačí občanka!

doplněno 16.05.25 23:43:

Zkuste se o radu obrátit na výrobce!

belus
hodnocení

Tu je trochu problemu,lebo ho mam na chalupe asi 1km za hranicami v madarsku.A v predajni jednoznacne povedali,ze za hranice neidu.Preto hladam nejakeho radce.

hodnocení

0x

Bud to date na reklamaciu (co nechcete) alebo dokazete sam demontovat zdroj VN pre iskru a vymenit ho za novy (zbytocne naklady, vysledok neisty).

Já to pochopil tak, že deska asi zapaluje, ale pak zbytečně dál ještě minutu, takže na vn zdroj by to nevypadalo, spíš chybu snímání plamene.

riva
hodnocení

0x

S opravou neporadím, ale když to dělala naše plynová deska - ta teda dávala jiskru pořád bez přestání - tak jsem odpojil desku od elektřiny a ženské zapalují plotýnky elektrickým zapalovačem. Plyn používáme tak zřídka, že to nevadí.

Fajn rada *zed*! Takže já si koupím drahou desku a ještě v záruce jí budu zapalovat sirkama! To je asi jako kdyby mi nesvítil nový křišťálový lustr a Vy byste mi poradil svítit petrolejkou.

Taky by tazatel mohl třeba vařit na zahradě nad ohněm.

Tak vždyť píše, že s opravou neporadí:) Ale na druhou stranu, taky možnost, furt jednodušší a levnější varianta oproti převozu/reklamaci/opravě/čištění/koupi nové ... Nevíme, jestli desku nemá třeba někde na chalupě, kde na ní vaří párkrát do roka, tam by sirky byly řešením.
riva

Sirkama? Sirkama byste to možná zapaloval vy. U nás na to máme bateriový zapalovač aliexpress.com/... který vydrží cca rok bez dobíjení. Ale jak uvádím, u nás se vařič na plyn (pb bomba 10 kg na rok) používá velmi zřídka v zimě, když není dostatek elektřiny z fotovoltaiky.

Ty sirky byly samozřejmě s nadsázkou, šlo o princip, že pro někoho dle způsobu/četnosti využití nemusí odpojení elektriky být překážkou.

Bateriový zapalovač?

Máme piezoelektrický, který žádné baterky nepotřebuje ...

riva - Bateriový zapalovač*sok*? Tenhle anachronismus jsme měli doma někdy v polovině 70 let minulého století. Na chatě mám piezoelektrický, který jsem zdědil po otci před cca 20 lety, tam mám starý vařič bez zapalování. Dodnes funguje bez baterií a bez jakékoliv údržby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]