Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focení v dešti

Od: lucy odpovědí: 7 změna:
Dá se fotit s foťákem v dešti? Vlastním Nikon Z6ii. Případně čím se dá chránit foťák?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžete použít např. toto:

oehling.cz/...

anebo improvizovat:

ephoto.sk/...

hodnocení

1x

Mám běžný, nepříliš drahý kompakt Sony a v normálním dešti fotím běžně. Před přímým deštěm chráním foťák (i sebe) běžným deštníkem. Samozřejmě nenechám vodu dopat přímo na foťák.

Kdysi jsem podobně fotil i sovětskou zrcadlovkou "Zenit E" a pak východoněmeckou "Praktikou". Nikdy nebyl problém.

2024

Tak u starých fotoaparátů to bylo něco jiného. Tam té elektoniky bylo pomálu (pokud vůbec nějaká) a i kdyby elektronika zcela odešla, mechanika stále fungovala.

2024
hodnocení

0x
Tento fotoaparát je odolný proti prachu a stékající vodě. Takže nějaký lehký déšť by mu vadit neměl.
Nicméně dají se sehnat různá vodotěsná pouzdra (zda přímo na tento konkrétní model tom nevím). Je otázkou, jak často reálně v dešti fotíte.
lucy
hodnocení

Právěze ještě jsem v dešti nefotila

hodnocení

0x
Mám ho 10 cm vedle sebe:
-pozor při použití FTZ adaptéru: četl jsem report, že při použití utěsněného F objektivu se objevila kondenzace v místě FTZ adaptéru
-pozor na velmi kryty konektorů na levé straně. Asi jsou opotřebované, ale nedrží těsně, do 30s samy vyskočí . Dá se s tím troch pohrát se dají poskládat taky, aby odkryté místo bylo aspoň dole ... (pokud je to váš problém, dá se řešit pomocí stříbrné pásky)
jinak záleží na objektivu samozřejmě. Hodil by se deštníček do sáněk blesku.
Doufám že dotaz se vztahuje k dnešnímu ránu :D

km
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]